L’Acústica torna per la porta gran

0
1766

El festival recupera les dades del 2019 amb gairebé 100.000 espectadors


«L’Acústica ja no és nostre, sinó de la gent», així de contundent es mostrava el director del festival Xavi Pascual al valorar la dinovena edició de l’Acústica. La gran festa musical de la capital de l’Alt Empordà va posar el punt i final diumenge amb l’actuació de l’Orquestra Di-versiones, després de 4 dies de concerts amb 32 actuacions gratuïtes. Figueres ha acollit des de dijous els grups més populars de l’escena musical catalana actual, com Oques Grasses, Sopa de Cabra, Joan Dausà, Els Catarres i Doctor Prats. Així com nous referents per a la gent jove com Mariona Escoda, The Tyets, La Fúmiga o Ptazeta. Una barreja que ha permès a les noves generacions «que havien sentit parlar de l’Acústica de poder-hi assistir».

La programació també ha comptat amb propostes més íntimes, com El Petit de Cal Eril, Clara Peya, Maria Jaume, Delafé y Las Flores Azules, Habla de Mí en Presente, Sexenni i Lal’Ba. I les actuacions de grups locals de gran nivell com Clima, La Ludwig Band, Onniria, Habibi, Killu’Katala i Maken Row.

Els més petits també han tingut el seu espai amb les actuacions diürnes dels Xiula i els ja habituals Orquestra Di-Versiones.

LA RAMBLA TANCADA. Durant els darrers instants del concert de Joan Dausà, dissabte a la nit, l’espai de la Rambla va tancar el seu accés. El motiu, els límits del pla d’autoprotecció que preveien aquesta mesura en el cas que, com va passar, s’arribés a 10.000 persones d’aforament. Un tancament que es va mantenir durant tot el concert d’Oques Grasses, un fet que provocar la redistribució de la gent en altres escenaris «que van quedar plens», detalla Xavi Pascual.

UNA EDICIÓ D’ÈXIT Segons dades recollides per l’organització, gairebé 100.000 persones han trepitjat algun dels tres escenaris situats a la Rambla, la plaça Catalunya i la plaça de la Palmera. Unes dades excel·lents a les quals cal sumar-hi el retorn econòmic, ja que el festival «multiplica per cinc la inversió que fa l’Ajuntament en aquest projecte», segons Pascual.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li