L’acusació vol judici per als guàrdies civils que van detenir l’exregidor de Portbou

0
1186

L’advocat de Francisco Ábalos, Carles Monguilod, recorre a l’Audiència de Girona perquè considera que hi ha indicis de delictes de detenció il·legal i lesions per part dels agents de la benemèrita. Monguilod recorda que l’ex responsable de Seguretat era Policia Nacional


 

L’acusació vol portar a judici els guàrdies civils investigats per detenir il·legalment, el 7 de juliol del 2018, l’exregidor de Seguretat de Portbou, Francisco Ábalos, per negar-se a identificar-se. El Jutjat d’Instrucció 5 de Figueres, després de prendre declaració als investigats, al denunciant i a testimonis, ha arxivat el cas perquè considera que els agents van actuar «amb la legítima creença» que el podien arrestar tot i que no identificar-se és una infracció administrativa. A la interlocutòria, el jutjat també subratlla que no es pot descartar que hi hagi «ànim espuri» en la denúncia. Destaca: «És ben coneguda la complexa situació política actual a Catalunya, on en molts consistoris municipals s’imposen tesis que, entre altres extrems, pretenen l’expulsió del territori català dels funcionaris públics espanyols».

L’acusació ha recorregut l’arxivament a l’Audiència de Girona perquè considera que hi ha «indicis clars» de la comissió de delictes de detenció il·legal i lesions per part dels guàrdies civils. Al recurs, a més, el seu advocat, Carles Monguilod, recorda que l’exregidor era Policia Nacional. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li