L’ACEC compensa el CO2 que genera en diverses inversions

0
538

Ho farà en el marc d’una iniciativa de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, anomenada Programa voluntari de compensació de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle


L’Agència Comarcal d’Energia i Clima (ACEC) del Consell Comarcal de l’Alt Empordà invertirà el CO2 que genera durant un any en diversos projectes que redueixen les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Ho farà en el marc d’una iniciativa de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, anomenada Programa voluntari de compensació de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Es tracta d’una prova pilot i experimental desenvolupada des de l’Administració comarcal.

En aquest programa hi ha dos tipus de participants: d’una banda, les organitzacions o particulars que compensen les emissions de la seva activitat i de l’altra, les entitats socials que se’n beneficien. En el cas de l’ACEC, els beneficis serviran per substituir calderes de gasoil per una caldera de biomassa de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell; substituir dues calderes de gasoil i una de propà per calderes de biomassa de la Fundació Autisme Mas Casadevall; substituir una caldera de gas natural per col·lectors solars a la Fundació Privada St. Paul’s; substituir una caldera de gasoil per una de biomassa per la Fundació Ampans; substituir dues furgonetes de benzina per tres tricicles i una bicicleta elèctrics de l’empresa SLU Ecosol de Càritas Diocesana de Girona; recuperar aliments provinents de la indústria alimentària per part del Banc dels Aliments; substituir una caldera de gas natural i una de gasoil per una subestació de l’illa de calor amb caldera de biomassa per la Fundació La Caritat; substituir una caldera de gasoil per unes bombes de calor aerotèrmiques de la Fundació La Vall; recuperar aliments provinents de la indústria alimentària per part de Nutrició Sense Fronteres; i rehabilitar energèticament un edifici d’habitatges de l’associació Sostre Cívic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li