L’ACA invertirà més de 238.000 euros per al manteniment de lleres de l’Alt Empordà

0
1677

Les tasques consistiran a desbrossar l’entorn dels rius, talar-hi arbres, plantar-n’hi o retirar terres, entre altres


 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha publicat la relació d’actuacions que executarà aquest any i l’any que ve en el marc del Programa de manteniment i conservació de les lleres públiques en trams urbans i no urbans. Si no hi ha canvis d’última hora, a l’Alt Empordà s’hi executaran un total de 24 actuacions (14 en trams urbans i 10 en trams no urbans), valorades en 238.104,21 euros (160.147,19 euros per als trams urbans i 77.957,02 per als no urbans).

Les actuacions concretes que es faran a cada llera dependran de les necessitats específiques, però entre les més comunes hi ha desbrossades generals de vegetació de manera selectiva, reduccions de la densitat de vegetació, retirades d’arbres morts o caiguts, eliminacions de canyes i rizomes, tales d’arbres i arbustos, retirades de terres de les lleres (d’esllavissades o d’obstruccions locals), plantacions d’arbusts o arbres autòctons o aclarides selectives d’arbres. Les inversions més destacades es faran a les lleres de la Muga, de Castelló d’Empúries, i del riu Guilla, d’Agullana.

El pla -que s’emmarca en el Programa de mesures del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya 2016-2021- es va posar a informació pública el dilluns de la setmana passada. Els projectes s’han escollit (o descartat) seguint criteris com el risc potencial d’inundabilitat, el risc de desbordament associat a la presència de vegetació, la manca de capacitat de la llera per cabals associats a avingudes amb retorn de 100 anys, o l’erradicació d’espècies invasores, entre altres. Però ara els ens locals (o les persones particulars) tenen 30 dies per presentar-hi al·legacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li