L’ACA instal·larà un punt de control d’aigües subterrànies

0
1714

Amb aquestes instal·lacions es completarà la xarxa de prop de 270 piezòmetres ja existent a les conques internes de Catalunya


 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat un contracte per incrementar els punts de control dels volums de les aigües subterrànies. Aquest contracte té un valor de 40.000 euros, que es destinaran a la redacció d’un projecte per construir nou piezòmetres a la demarcació de Tarragona i sis a la de Girona. Una d’aquestes instal·lacions se situarà a Llers.

Aquests nous punts de control podrien ser realitat a finals d’aquest any. Amb aquestes instal·lacions es completarà la xarxa de prop de 270 piezòmetres ja existent a les conques internes de Catalunya. Avaluar els nivells de les masses d’aigua subterrània és clau per garantir-ne el bon estat.

Les extraccions totals d’aigua subterrània a Catalunya es quantifiquen en una mitjana de prop de 600 hm3/any. A més de satisfer les demandes d’abastament domèstic i usos industrials i agrícoles, en períodes d’estiatge són l’única font d’alimentació hídrica d’ecosistemes fluvials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li