L’ACA adjudica els treballs per millorar la depuradora

0
1194

Les tasques, que costaran uns 4,9 milions d’euros, van encaminades a aconseguir que l’aigua compleixi amb els requeriments legals pel que fa a la reducció de nutrients


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat les obres que permetran millorar el funcionament de la depuradora de Figueres. Les tasques _que costaran uns 4,9 milions d’euros_ van encaminades a aconseguir que l’aigua tractada a la depuradora i retornada al medi compleixi amb els requeriments legals pel que fa a la reducció de nutrients. En aquest sentit, es construirà un nou reactor biològic (que contribuirà a la reducció de nitrogen i fòsfor), es faran millores al decantador secundari i s’ampliarà la línia de tractament de fangs. Les actuacions, que s’allargaran uns onze mesos, es faran de manera esglaonada i modular per no afectar l’activitat normal de la planta, que seguirà funcionant durant les obres.

La depuradora es va posar en marxa el 1982 i va ser ampliada el 1993. Té una capacitat de tractament de 22.128 m3/dia i saneja les aigües residuals de Figueres i Vilafant. L’aigua depurada es retorna al rec del Malpàs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li