L’absència de tramuntana ja permet fer el tancat a les obres d’El Bulli Foundation

0
748

Les obres d’El Bulli Foundation van començar oficialment dijous a cala Montjoi però ho van fer a mig gas per culpa de la forta tramuntana. És per això que fins aquesta setmana no es podrà acotar el perímetre dels treballs. Les obres només són la primera fase del projecte global de Ferran Adrià. És l’ampliació del 20% de l’edificació antiga i la que permet, de moment, la normativa del Parc Natural del Cap de Creus. L’objectiu d’Adrià és que el BulliFoundation es converteixi en un centre únic al món d’innovació i recerca en cuina d’avantguarda.
Segons Lluís Biosca, mà dreta de Ferran Adrià i antic cap de sala d’El Bulli, les obres van començar “a un ritme molt tranquil” amb la retirada de la runa acumulada als mòduls més antics de l’edificació. El pròxim pas serà, precisament, enderrocar aquests mòduls i impermeabilitzar tota la zona abans d’iniciar les obres als edificis més nous, encara sense data. Es preveu que les obres finalitzin al mes de setembre de l’any vinent.
Biosca va afegir que l’enderroc dels dos mòduls encara s’endarrerirà uns dies perquè encara no s’ha contractat l’empresa que ho ha de fer. L’antic cap de sala d’El Bulli va explicar: “Estem en una fase molt incipient de tot el procés de construcció i no tenim cap pressa.” Els edificis que aniran a terra són l’antic menjador del restaurant i una àrea que es destinava a magatzem. Un cop enderrocada la part de l’edifici més antiga es començarà a treballar en les parts més noves i en la restauració de la casa de Marketta Schilling, la fundadora original d’El Bulli l’any 1961, i actualment propietat de Ferran Adrià. Aquesta casa, catalogada com a masia, es remodelarà en el seu conjunt respectant la seva estructura actual i s’habilitarà com a residència de Ferran Adrià.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li