L’absència de caixers als pobles

0
793

La Diputació de Girona aprova un moció del PSC per impulsar la instal·lació de caixers automàtics a municipis com Navata


La problemàtica no és nova i ha anat en augment arran de la pandèmia. Moltes entitats bancàries han tancat oficines i han deixat sense servei de caixer automàtic diversos municipis. Navata n’és un exemple. I això perjudica bàsicament la gent gran, que ha de desplaçar-se fins a Figueres per treure diners. Un col·lectiu que no sempre té possibilitats de mobilitat i autonomia. És per això que el ple de la Diputació de Girona ha aprovat una moció, presentada pel PSC, perquè s’impulsi la instal·lació de caixers en municipis on les entitats no ofereixen aquest servei.

La moció insta aquest òrgan de govern i administració de la demarcació que «estableixi un marc de negociació efectiu d’acord amb la llei perquè les entitats bancàries instal·lin caixers automàtics als municipis gironins on actualment no presten servei». El grup socialista recorda que només 98 municipis dels 221 de la demarcació de Girona tenen aquest servei. El president del grup socialista, Pere Casellas, declara: «Molts dels ajuntaments dels municipis afectats estan treballant per recuperar els caixers o bé per evitar perdre’n més, amb la perspectiva de la importància que tenen serveis d’aquest tipus per a la gent gran dels pobles, per als botiguers i, en definitiva, per evitar que els nuclis es converteixin en pobles dormitori». Un altre argument per defensar la moció és que les persones grans se senten discriminades perquè en altres nuclis més grans sí que hi ha caixers automàtics. A més, això també pot suposar un perjudici per al poble ja que els visitants que hi arriben poden tenir també necessitat de treure diners d’un caixer automàtic.

JUNTS PER FIGUERES. En la línia de millorar l’atenció bancària a la gent gran, el darrer ple de Figueres també va aprovar, per unanimitat, una moció amb un nou protocol per al «foment de la inclusió financera». La iniciativa presentada per Junts per Figueres amplia altres accions anteriors del grup municipal. Les propostes van en sintonia amb la campanya del jubilat valencià Carlos San Juan «Soy mayor pero no idiota», que està aconseguint resultats. Pel que fa al nou protocol proposat per Junts per Figueres, hauria d’implementar-se al llarg de sis mesos. Les mesures serien allargar l’horari d’atenció presencial —de 9 h a 14 h— per als serveis de caixa; tracte preferencial a la gent gran en oficines amb molta afluència; atenció telefònica amb horari ampliat i sense costos addicionals, i oferir educació financera i digital, entre d’altres propostes. Una altra petició important és que els caixers fora de servei es reparin abans de dos dies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li