La xef Ruscalleda, Anxova d’Or

0
1662

La cuinera rebrà el guardó aquest diumenge en la festa que inaugurarà el pregó de l’exdirectiu del Barça Anton Parera


 

La cuinera maresmenca Carme Ruscalleda, premiada amb tres estrelles Michelin, rebrà aquest cap de setmana l’Anxova d’Or de mans del sector anxover per la seva ajuda en la difusió del producte estrella de l’Escala. Serà aquest diumenge, 1 d’octubre, en la clausura de la Ruta de la Tapa de l’Anxova que va començar divendres passat, que coincidirà amb l’arrencada de la 27a edició de la Festa de l’Anxova, que obrirà el pregó de l’empresari i exdirectiu del Barça Anton Parera, amb una residència al municipi i molt implicat en les diverses activitats culturals locals.

En aquesta edició, un total de 49 establiments participen en la Ruta de l’Anxova, que va néixer fa set anys com una fórmula per donar a conèixer aquest producte, amb la implicació del sector de la restauració local. En aquest sentit, fins al proper diumenge, els participants, amb el “passaport” de la ruta en mà, podran anar tastant les diverses tapes que ofereixen els establiments participants. L’usuari que hagi degustat totes les tapes i entregui el passaport amb tots els espais segellats podrà votar quina ha estat la millor tapa de l’any i quina li ha semblat la més original. A més, entrarà en un sorteig d’un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones.

Per la seva banda, qui hagi aconseguit el segell de 26 tapes participarà en el sorteig de cinc tiquets de 50 euros per gastar en els comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala durant el mes d’octubre, i qui segelli les 21 tapes de fora del nucli antic participarà en el sorteig d’un àpat per a dues persones al Restaurant Santa Pau de Sant Pol de Mar, propietat de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda.

En aquesta edició, a més, es repeteix el servei gratuït del carrilet en direcció a Montgó i a Sant Martí d’Empúries, els dissabtes i diumenges de la ruta, entre les set de la tarda i la mitjanit, amb l’objectiu de facilitar el desplaçament dels usuaris als diversos establiments participants.


La Ruta de l’Anxova s’acabarà el proper diumenge, 1 d’octubre, coincidint amb l’arrencada de la Festa de l’Anxova, en què l’empresari i exdirectiu del Barça Anton Parera llegirà el pregó i s’entregarà l’Anxova d’Or (a les 11 del matí, a la Platja). La jornada es completarà amb una degustació popular d’anxoves, a les 12 del migdia, seguida d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup Oreig de Mar. Durant la degustació, els participants podran bescanviar el tiquet, que costa un euro, per una participació de 0,15 euros en un número de la loteria de Nadal, per gentilesa de l’administració de loteria Anxova Milionària de l’Escala.

En la presentació de la festa, que es va fer dijous de la setmana passada, Víctor Puga, l’alcalde de l’Escala, va declarar que enguany la convocatòria “arriba amb la mateixa força i il·lusió de fa vint-i-set anys per mostrar una manera de ser i de treballar, així com per promocionar un producte de qualitat que marca la identitat d’un poble”. En aquest sentit, Puga va explicar també que “durant quinze dies l’anxova esdevé la gran protagonista del municipi, amb propostes originals i variades amb l’objectiu que tant veïns com visitants en puguin gaudir en totes les seves vessants”.

CONCURS DE FOTOGRAFIA. Com en anteriors edicions, l’Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l’Escala ha organitzat també una nova edició del concurs a la xarxa Instagram entre totes les persones que utilitzin les etiquetes #AnxovadelEscala i #visitlescala per difondre la participació a la Ruta de l’Anxova i segueixin el perfil de @visitlescala. El guanyador del concurs s’endurà una sortida amb veler de creuer i un àpat per a dues persones en un restaurant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li