La vuitena edició del ‘Figueres es MOU’ presenta el cartell

0
506

El festival, organitzat per Agitart, presenta una quinzena de propostes gratuïtes en diferents punts de la ciutat


La vuitena edició del festival de dansa i arts del moviment Figueres es MOU, arribarà a la ciutat de Figueres amb una quinzena de propostes gratuïtes formada per una oferta d’espectacles innovadors i sorprenents per a tota mena de públics.

Quatre dies que mostraran la diversitat artística de la dansa d’arreu i que començaran l’1 de juliol amb una obra site especific de l’intèrpret figuerenc Rober Gómez. Una peça creada especialment per tenir lloc al Museu de l’Empordà de Figueres. El mateix dia, la Biblioteca de Figueres programa la proposta Transmissions: conferència ballada sobre Danses Urbanes, a càrrec de Guille Vidal-Rivas & Javi Casado, mentre que el Kolektivo Konika tancarà la primera jornada a la plaça Josep Pla amb La punta de mi nariz, un espectacle de circ contemporani.

L’endemà l’epicentre del festival es situarà a la plaça Josep Pla, on s’oferiran tres propostes de petit format però de gran intensitat: Dopple leo – Lokke, de la companyia Olatz de Andrés; Adama de Marcat Dance —la llar artística del multipremiat coreògraf Mario Bermúdez Gil i de l’americana Catherine Coury—, i Per se, de la companyia Esa Gente, formada per Maria Casares i David Tornadijo, Premio del Público del Certamen Coreográfico de Madrid. La jornada es tancarà al Castell de Sant Ferran amb la proposta dels barcelonins Haa Collective que estrenaran en format site specific la seva peça Picadero.

El dissabte 3 de juliol es programa un dels espectacles de gran format del festival. Els francesos Bivouak cie oferiran Perceptions, una espectacular escenografia que es desenvolupa en una gran estructura en constant moviment. Una peça que combina dansa aèria i acrobàcia, entre altres tècniques. Serà a la plaça Josep Pla, on el mateix dia es podran veure tres espectacles més de petit format dels valencians Titoyaya Dansa, dels madrilenys Colectivo Banquet i de les mallorquines UnaiUna.

El festival posarà el punt i final el vespre del 4 de juliol al Castell de Sant Ferran, amb les propostes de Tres Tristes Tios, Miquel Barcelona i Amer Kabbani.

RESIDÈNCIES. Una de les principals novetats d’aquest festival comença ara a mitjans de juny. El grup de creadors Haa Collective, la companyia Tres Tristes Tios, la formació de Miquel Barcelona, i l’artista Amer Kabanni, s’instal·laran al Castell de Sant Ferran fins a la celebració del festival. Les formacions ultimaran durant la residència les seves noves propostes, que estan en diferents estadis de creació i producció, per tal de poder presentar-les durant la vuitena edició del festival. Amb aquesta iniciativa, el festival pretén també propiciar un diàleg entre públic i artistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li