La vitalitat de Figueres

0
1847

Ha passat un mes des que el 14 de novembre vaig assumir l’alcaldia de Figueres. No cal que us confessi que ha estat un període intens, però que al mateix temps m’ha passat volant. Un mes que vaig estrenar amb els pitjors aiguats dels últims anys i durant el qual hem pogut començar a desplegar alguns dels compromisos que vaig prendre en la meva investidura: la lluita contra l’incivisme i la delinqüència, afavorir l’activitat econòmica i crear oportunitats o reforçar el govern municipal, entre altres. En definitiva, i no em cansaré de repetir-ho, hem de treballar sense parar per aconseguir que a Figueres s’hi visqui bé i la gent es pugui guanyar bé la vida.

No es tracta ara de fer cap mena de balanç perquè estem treballant en molts fronts i esperem assolir més resultats ben aviat. Ara bé, si una cosa he pogut constatar d’una manera més directa que mai és la vitalitat de Figueres a través de la tenacitat de les seves entitats. Certament, una ciutat és ben poca cosa sense les seves entitats i, especialment, sense tota la gent que les fa possibles.

D’aquests dies, entre les que m’han convidat a participar en les seves activitats, en destaco dues. Per una banda, la Casa de Andalucía -que va celebrar el seu trentè aniversari-, que fomenta la seva cultura tradicional i facilita la integració dels andalusos que s’instal·len a casa nostra, en un marc de convivència i procurant sempre la integració de tothom.

Per la seva part, el Cercle Sport -en portes de complir 125 anys- i que representa també una de les essències de Figueres, mantenint la saviesa i l’experiència dels seus socis més veterans i donant cabuda a la renovació i a l’entrada de les noves generacions i a gent emprenedora que vol donar un cop de mà a la vida social i cultural de la ciutat. Són només dos exemples d’un teixit associatiu viu, dinàmic i, sobretot, compromès amb la ciutat i amb els valors que representa cada entitat.

L’esportista Kilian Jornet va dir, abans de coronar alguns dels grans cims del món, que «ningú ens va dir que seria fàcil, però som els nostres somnis i si no somiem estem morts». Fem-los realitat, però per això necessito la complicitat de tothom perquè només tots junts ho aconseguirem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li