La violència masclista també creix a l’Alt Empordà

0
2350

Durant l’any 2018 es va atendre un total de 177 dones, de les quals 17 van rebre assessorament jurídic especialitzat en violència de gènere


Un total de 31.250 homes van ser denunciats per violència de gènere al llarg del 2018 a Espanya, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Això representa un increment de gairebé el 8% respecte a l’any anterior. Per tant, la conclusió és fàcil: la violència masclista creix cada dia més. Segons la definició, la violència masclista és «una vulneració dels drets humans i constitueix un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, autonomia i llibertat».

Ahir, 25 de novembre, es va celebrar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Una jornada reivindicativa, crítica i de rebuig que serveix per assenyalar una de les xacres històriques que patim com a societat.

VIOLÈNCIA MASCLISTA A LA COMARCA. Segons les dades facilitades a HORA NOVA pel Servei d’Informació i Assessorament a les Dones del Consell Comarcal de l’Alt Empordà (SIAD), només durant l’any 2018 es va atendre un total de 177 dones, de les quals 17 van rebre assessorament jurídic especialitzat en violència de gènere. Respecte a l’any anterior, és un 20% més de dones ateses pel servei.

LES EINES. El Consell Comarcal té diverses branques per atendre les víctimes de la violència. El Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) s’encarrega de donar la informació i facilitar els recursos a les sol·licitants. El Servei d’Atenció Psicològica (SAP) sona suport psicològic a les dones i fills/es que han patit maltractament familiar. El Servei de Resposta Urgent (SRU) ofereix resposta immediata en els casos de violència fora de l’horari habitual. El Gennep és un servei psicològic preventiu adreçat a menors d’entre 12 i 18 anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li