La Vila del Llibre homenatja quatre grans poetes catalans a la Mar d’en Manassa

0
588

La tercera edició del certamen ha canviat de format aquesta temporada i a banda del seu punt culminant en el festival literari de tardor, ha decidit realitzar altres actes durant l’any, com aquest recital o com ho va ser la presentació de la col·lecció il·lustrada de la Napeu per part dels seus autors, Màrius Serra i Roser Calafell, durant el mes de febrer


Els versos de Joan Salvat-Papasseit, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Màrius Torres i Blai Bonet, van ressonar a la Mar d’en Manassa el passat dissabte a les vuit del vespre a través de la veu de la rapsoda Clara Centenera i des de la música del piano i el fiscorn d’Ivan Joanals. Aquesta recital poètic anomenat Sota la terra Nua, ha estat un acte previ de la tercera edició de l’Escala Vila del Llibre, que ha modificat aquest any les seves dates degut a la pandèmia i viurà el festival literari durant el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre.

Precisament l’efecte pandèmic va ser un dels motius en l’elecció dels autors recitats, ja que Salvat, Rosselló i Torres van ser víctimes de la pandèmia del XX i Blai Bonet de la tuberculosi. Malgrat això, i tot i l’arribada de la mort en plena joventut dels tres primers, la seva obra s’ha convertit en un pilar de les lletres catalanes i un referent en l’àmbit poètic.

L’ESCALA, VILA DEL LLIBRE.  La tercera edició del certamen ha canviat de format aquesta temporada i a banda del seu punt culminant en el festival literari de tardor, ha decidit realitzar altres actes durant l’any, com aquest recital o com ho va ser la presentació de la col·lecció il·lustrada de la Napeu per part dels seus autors, Màrius Serra i Roser Calafell, durant el mes de febrer. El festival literari continua girant al voltant del Mediterrani i aquest any la cultura convidada és la mallorquina.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li