La Vajol celebra l’arribada de la tardor amb la Fira Transfronterera del Bolet i la Castanya

0
1682

L’Ajuntament de La Vajol ha programat una jornada comercial i cultural amb una programació d’allò més completa que omplirà el diumenge, 13 d’octubre, d’activitats de diferents temes i per a totes les edats


Amb l’arribada de la tardor, La Vajol celebra, un any més, la Fira Transfronterera del Bolet i la Castanya. Enguany serà el diumenge 13 d’octubre, i tal com detalla l’organització, hi haurà un ampli ventall d’activitats repartides al llarg del dia. En aquesta edició la fira arriba al desè aniversari. «Han passat 10 anys d’aquell 9 d’agost del 2009 en què es va celebrar la primera edició a La Vajol», destaquen.

LA FIRA 2019. Les activitats giren entorn del territori, el paisatge, la història, la cultura , la gastronomia i, per descomptat, el poble de La Vajol. A l’agenda d’activitats, el públic visitant hi trobarà des de conferències, exposicions o presentacions de llibres fins a actuacions musicals o animacions per als més petits, sense oblidar els menús gastronòmics que han creat exclusivament per a la Fira els tres restaurants del poble: Hostal Restaurant Casa Comaulis, Restaurant Manrella i Restaurant Ca La Conxita. També cal destacar que hi ha programada una xocolatada amb melindros per a tothom.

LES ACTIVITATS. La jornada començarà a les 10 h amb l’obertura de la fira de productes artesans al centre de la vila i una batucada pels carrers amb els Senyors del Foc, a partir de les 11 h. Tot seguit hi haurà un concert del cantant empordanès Alverd Oliva a la plaça de l’Església. També al migdia, a les 13 h, es farà la presentació dels llibres Pors, mentides i traïcions; Odin i El diamant d’Herkimer, de David Frigola. També hi haurà la conferència «Superant els límits», a càrrec de Pere Saló i Susi Pairuto, de la llibreria l’Auca. Es farà a la Societat La Camèlia. Els vins també seran presents a la jornada: a les 13.30 h es farà un tast a càrrec de Brevatges, que porta per títol «Grans vins de petits cellers DO Empordà».

Pel que fa a les activitats de la tarda, a les 17 h hi haurà Pepa Contes, que explicarà històries de castanyes i castanyots, a l’escola. La tarda infantil clourà, tal com hem dit, amb una xocolatada per a tothom. A la mateixa hora hi haurà una actuació de La Coral de Maçanet amb el tema Àries d’Òpera, a la Societat La Camèlia, i tot seguit, a les 18 h, Assumpta Montellà oferirà la conferència «La lleva del biberó». La fira clourà a les 19 h.

  • Pots consultar el programa, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li