La Unió i el Peralada, obligats a fer ERTOs

0
1511

Els clubs tramiten expedients de regulació temporal d’ocupació per la falta d’ingressos a causa de la Covid-19


Amb el futur de les competicions esportives en un estat de stand-by més incert que mai, moltes entitats esportives s’han vist obligades a tirar endavant expedients de regulació temporal d’ocupació (els populars ERTOs) per poder fer front a la davallada econòmica que comporta la crisi del nou coronavirus Covid-19.

La mesura s’ha fet especialment palpable al món del futbol, l’àmbit esportiu que maneja més diners, d’altra banda. I no només en equips rodejats de flaixos com ara el Barça o l’Atlètic de Madrid, sinó també a clubs més modestos, com és el cas de la Unió Esportiva Figueres o el Club Futbol Peralada.

En concret, els clubs alt-empordanesos, que militen a Tercera Divisió, han seguit les passes d’altres homòlegs de la demarcació com el Llagostera, pioner en aquest assumpte, o l’Olot, tots dos de Segona B. «S’ha presentat un ERTO dels treballadors del club a causa de la suspensió de les lligues per part de la Federació i el tancament dels edificis públics a càrrec de l’Ajuntament de Figueres per prevenir el coronavirus. Per tant, no tenim activitat. Esperem tornar a estar operatius tan bon punt sigui segur per tots els jugadors i la resta de personal», assenyalen fonts de la Unió.

En la mateixa línia, el president del Peralada, Miquel Llobet, subratlla que la formalització d’un ERTO ha esdevingut inevitable: «No podem fer una altra cosa perquè que ens hem quedat sense ingressos d’un dia a l’altre.»

COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ. Paral·lelament a les mesures econòmiques dels clubs, la Federació Catalana de Futbol va emetre la setmana passada un nou comunicat on informava del manteniment de la suspensió dels partits de totes les competicions «de les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja organitzades per la Federació, fins que les autoritats competents considerin que es poden reprendre amb seguretat per a tots els participants».

«S’afegeixen a la comunicació rebuda per part de la Real Federación Española de Futbol de suspensió de totes les competicions de futbol no professional i d’àmbit estatal, fins que les autoritats competents considerin que es poden reprendre quan no suposi cap risc per a la salut dels futbolistes, membres de cossos tècnics, integrants dels clubs i públic assistent, i on s’insten les federacions territorials a prendre la mateixa mesura per a les competicions d’àmbit autonòmic», subratlla la nota, que recorda «la prohibició de realitzar qualsevol activitat esportiva a l’aire lliure durant el període d’estat d’alarma».

RENOVACIÓ A LA UNIÓ. Que la temporada estigui paralitzada no vol dir que els equips no treballin de portes cap endins. La Unió, per exemple, ahir al vespre va oficialitzar la renovació del punta de Pepu Soler fins al juny de 2021. En la seva primera temporada al club –i a Tercera–, l’atacant suma 9 gols i és pitxitxi de l’equip.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li