La terra torna a ser dels trobadors

0
930

El festival es celebrarà del 10 al 12 de setembre amb una proposta que inclou espectacles, concerts, tallers i activitats diverses


En un acte celebrat dilluns a al matí al Convent de la Mercè de Castelló d’Empúries, s’ha presentat el Festival Terra de Trobadors 2021, que tindrà lloc els dies 10 (tarda), 11 i 12 de setembre. Sota el lema «Fam, pesta i epidèmies: Lo bon any primer», arrencarà la segona setmana de setembre amb una proposta que inclou espectacles, concerts, tallers i activitats diverses que tindran lloc durant els tres dies.

La programació inclou més de 50 activitats de diferents disciplines artístiques —teatre, música, circ o dansa, entre altres—, així com recreacions històriques, combats de cavallers, conferències, exposicions, visites guiades i concerts, entre d’altres. Tots ells tindran una durada curta i es realitzaran de forma simultània perquè els visitants gaudeixin de diferents espectacles en un dia.

A més a més, per potenciar la participació activa dels visitants també hi haurà diverses propostes com són el taller de lluita escènica medieval, el taller de dansa oriental, el taller de dansa i percussió o el tir amb arc.

FAM, PESTA I EPIDÈMIES: LO BON ANY PRIMER. La situació actual de la pandèmia provocada per la covid-19, ha inspirat la temàtica d’enguany del festival basada en la situació viscuda a mitjans del segle XIV a Europa. Amb la intenció d’oferir una imatge de superació s’ha adaptat el lema a «lo bon any primer» per tal demostrar la capacitat d’adaptació, de col·laboració i les ganes de recuperar i tirar endavant un festival d’aquestes característiques que compta amb la implicació dels ciutadans i ciutadanes del municipi. També, l’espectacle inaugural; el torneig de cavallers, a càrrec del Grup Cavallista de Castelló d’Empúries;el despertar de les bruixes o la batalla campal, amb Despertaferro i Arquers del Comtat; entre d’altres, estaran contextualitzats en aquesta època.

ELS ABSENTS. Les activitats es portaran a terme en espais amb control d’accés i amb aforament limitat per als que serà necessari reservar entrada. L’objectiu és evitar aglomeracions i mantenir la distància entre els assistents. Per aquest motiu el sopar medieval, el mercat, les cercaviles i les tavernes de les entitats quedaran excloses de la programació d’aquesta edició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li