La suposada paternitat de Dalí, vista per sentència

0
1153

Qualifiquen la demanda de Pilar Abel de “capritxosa, infundada i temerària”, i per això demanen al jutge que li faci pagar les despeses judicials


 

La demanda de paternitat que la figuerenca Pilar Abel va interposar assegurant que era filla de Salvador Dalí encara la recta final. Ahir al matí es va celebrar el judici al jutjat de primera instància número 11 de Madrid. La demanda era contra el Ministeri d’Hisenda i la Fundació Gala-Salvador Dalí, en condició d’hereus del pintor. I precisament el fiscal, l’advocat de l’Estat i els lletrats de la Fundació van carregar contra Abel per haver presentat la demanda de paternitat. Qualifiquen la demanda de “capritxosa, infundada i temerària”, i per això demanen al jutge que li faci pagar les despeses judicials.

Durant la vista, l’advocat de la suposada filla de Dalí, Enrique Blánquez, va tornar a demanar la suspensió de la vista perquè assegura que no ha quedat acreditada la cadena de custòdia de les proves d’ADN. Una petició que el jutjat ja havia desestimat. Els resultats de les proves genètiques que es van donar a conèixer fa 15 dies han demostrat que Abel no és filla del pintor. Per això, durant el judici, els representants de la Fundació Gala-Salvador Dalí van assegurar que no s’hauria d’haver admès mai a tràmit, van criticar que un jutjat de Madrid hagi ordenat l’exhumació del cos de l’artista i van acusar Abel de “buscar els focus de la televisió”. Prèviament ja havien anunciat que emprendran accions legals pels “perjudicis i costos ocasionats” per l’exhumació.

A la sortida del jutjat, Abel va assegurar que si la sentència li és contrària recorrerà “fins a arribar a Estrasburg”. El judici ha quedat vist per a sentència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li