La Stolpersteine és «un acte de justícia»

0
471

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, representants de nombroses entitats memorialistes com el Triangle Blau, i familiars d’Enric Moner, van celebrar dissabte l’acte d’instal·lació d’una nova llamborda Stolpersteine a Figueres, en aquest cas, d’homenatge al figuerenc Enric Moner


La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, representants de nombroses entitats memorialistes com el Triangle Blau, i familiars d’Enric Moner, van celebrar dissabte l’acte d’instal·lació d’una nova llamborda Stolpersteine a Figueres, en aquest cas, d’homenatge al figuerenc Enric Moner.

En el seu discurs, Ciuró ha declarat que «no ens podem permetre, com a societat, ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra i repetir errors del passat deixant que el feixisme campi pels nostres carrers». I insta a «no baixar la guàrdia», davant les idees xenòfobes que proliferen.

La consellera considera la col·locació d’aquesta Stolpersteine «un acte de justícia cap a totes les víctimes de la barbàrie del feixisme» i ha recordat la figura d’Enric Moner com «un dels milers de catalans que va ser deportat a un camp de concentració i assassinat per les seves idees impunement».

Després de l’acte de col·locació de la llamborda, la consellera Ciuró ha inaugurat l’exposició itinerant fotogràfica L’endemà de la retirada: Portbou, 1939 d’Antoni Campañà (1906-1989), formada per unes 70 fotografies bèl·liques inèdites, que va fer durant la Guerra Civil espanyola, i que comença el seu recorregut itinerant a La Cate de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li