La solució contra l’erosió de la platja de la Punta tindria un cost d’un milió d’euros

0
832

Roses té sobre la taula les possibles solucions per evitar la pèrdua de sorra de la platja de la Punta a causa dels temporals. Les mesures no són senzilles. Sí que podrien minimitzar el problema, però els costos són importants per la maquinària especialitzada que es necessitaria per als treballs. Una de les actuacions costaria un milió d’euros, tot i que hi ha alguna altra opció que valdria la meitat (500.000 euros).
Els resultats de l’estudi que l’Ajuntament va encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) diuen que s’hauria de construir un espigó submergit i fer una estructura en forma de martell, d’entre 100 i 150 metres. D’aquesta manera, “les onades que vénen de fons de mar, trencarien, no arribarien fins al final i ja no tocarien a mur” explica l’alcaldessa, Montse Mindan.
L’Ajuntament de Roses ha demanat pressupost a l’empresa que es podria fer càrrec dels treballs i, en funció de la tasca, el cost seria un o altre, tot i que també “s’estan mirant altres solucions”, diu l’alcaldessa. Mindan creu que donar una solució a la platja de la Punta és una de les prioritats per al final d’aquest mandat. Calcula que al 2015 es podria abordar l’actuació o si més no deixar-la preparada per al pròxim mandat. Roses té clar, i la seva alcaldessa ho reitera, que “la platja és important perquè és una imatge turística”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li