La seu d’Endesa a Figueres es trasllada al recinte de la subestació del carrer Ponent

0
4660

Es preveu que les noves oficines estiguin enllestides el novembre. La inversió és superior al milió d’euros


 

Els treballs que es fan darrere les tanques d’obra del carrer Ponent cantonada amb el de Navata corresponen a la nova seu d’Endesa a l’Alt Empordà. La companyia està construint allà, al recinte de la subestació elèctrica, les noves oficines que substituiran les actuals del carrer Sant Pau. Les instal·lacions que fins ara han estat operatives -les de l’antiga Hidro- es tancaran i es posaran a la venda. Es tracta del complex que abasta una part del carrer Sant Pau i també del de González de Soto.

La nova seu podria quedar enllestida el proper mes de novembre i ja es començaria a fer el trasllat del personal. Les dependències s’estan construint amb la filosofia openwork. És per això que seran més modernes, segures, funcionals, tecnològiques, eficients, racionals i sostenibles, i disposaran d’espais més oberts, transparents i visibles.

Pel que fa als aspectes constructius, l’aposta de la companyia és crear edificis d’alta eficiència energètica. Així, el nou equipament –que implicarà la reducció d’emissions de 99 tones de CO2 anuals– s’ha creat amb un embolcall tèrmic (tancaments, cobertes, finestres i protecció solar) dotat amb grans finestrals per tal d’augmentar la llum natural a l’interior. Les noves instal·lacions de climatització, ventilació i il·luminació tindran més confort lumínic i acústic, i una reducció del consum energètic, a part de dispositius d’estalvi i eficiència energètica. Igualment, hi haurà terra, sostre i mobiliari amb control acústic, i no hi haurà cap mena de barrera arquitectònica. A més, com a gran novetat, s’instal-laran dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la flota.

PETJADA ECOLÒGICA. La nova seu de Figueres és un exemple del nou model d’oficines que Endesa està implantant a Catalunya. S’aposta per reduir l’anomenada petjada ecològica. Això vol dir disminuir consums energètics, subministraments i generació de residus. S’incorporen els dispositius d’estalvi i d’eficiència energètica i s’evoluciona cap a l’oficina digital (Objectiu Paper 0).

OFICINES. A part de l’oficina de Figueres, Endesa té previst en els pròxims dos anys construir una nova seu a Vic i una altra a Sant Boi de Llobregat. També planifica remodelar les oficines de Tarragona i Mataró. En total, el Projecte Integral de Millora d’Oficines té un pressupost de 6 milions d’euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li