La setena edició de l’Eco Fira de Navata vol ser més participativa i innovadora

0
1389

La fira temàtica de productes ecològics, sostenibles o de km 0, entre altres, se celebrarà el diumenge 20 d’octubre


Aquest cap de setmana, concretament el diumenge 20 d’octubre, se celebrarà la 7a edició de l’Eco Fira de Navata, una fira relacionada amb l’ecologia que cada vegada té més renom. Tal com detalla la regidora de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navata, Fina Juez, enguany la nova edició de la fira «es renova per buscar la participació de tots els públics». Explica que els actes es repartiran per diferents indrets del municipi, al llarg del diumenge, i «serà una jornada per gaudir i fomentar el respecte al medi ambient, la salut i l’alimentació de les persones». I afegeix que «l’objectiu és lluitar per un món millor, més sostenible, i una vida més saludable».

ECO FIRA. Aquest sector, l’ecològic i sostenible, es va estenent perquè està canviant el model de vida i de consum i l’Eco Fira és un bon aparador per disposar d’eines i estratègies. «El nostre repte és que es converteixi en una fira de referència a Navata i que es consolidi com a Eco Fira dins les fires ecològiques d’arreu», diu la regidora.

NOVETATS. «Enguany s’ha volgut renovar-la, dinamitzar-la per fer-la més participativa amb moltes novetats». La seva ubicació permetrà fer un recorregut per tot el nucli antic del poble, «on la gent, a banda de visitar la fira, passejarà per Navata tot descobrint els racons més bonics i encantadors de la vila. S’hi trobarà de tot dins el marc de món ecològic, biodinàmic i de km 0. Hi haurà tota mena de productes: alimentaris, de roba, parament, transport i productes per la cura personal, entre altres».

LES ACTIVITATS. Juez destaca que al llarg del diumenge es faran activitats per a tots els públics. Així, per als infants es durà a terme una gran diversitat de tallers: de fang, per fer ninots o pa, de reciclatge i fins i tot n’hi haurà un de màgia. També s’han previst tallers per als adults, per endinsar-se en el món dels vins ecològics o de la cuina saludable, i hi haurà un taller de salut, cos i ment. «També com a novetat cal destacar que tothom qui vulgui podrà provar, fent una ruta pels voltants del poble, bicicletes elèctriques».

XERRADES. Un altre apartat de la Fira es dedica a les conferències. Es parlarà sobre dels vins biodinàmics, d’alimentació, d’alletament i de nutrició. També s’ha reservat un espai per les parades de la fira, des d’on s’oferirà al públic una àmplia varietat de productes ecològics, biodinàmics i de km 0. Tot això i alguna sorpresa més és el que proposa una fira dedicada a crear un entorn més sostenible.

  • Pots consultar el programa de la fira, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li