‘La serva padrona’, de Pergolesi, puja a l’escenari dels Caputxins

0
2308

Teatre de les Comèdies vol enriquir el panorama artístic de casa nostra amb òperes cèlebres de petit format adaptades al català


 

L’òpera en dos actes La serva padrona, del compositor italià Giovanni Battista Pergolesi i amb llibret de Gennaro Antonio Federico, puja aquest divendres, a les 9 del vespre, a l’escenari de l’Auditori dels Caputxins sota el guiatge de la companyia reusenca Teatre de les Comèdies, nascuda amb la voluntat d’apropar l’òpera a tots els públics. De fet, les obres escollides per aquesta companyia són òperes cèlebres de petit format adaptades al català.

Dirigeix aquesta versió, de Marcel Pascual, el músic i director escènic Iban Beltran, que planteja per aquesta òpera un context actual que al·ludeix a la funció metateatral de l’obra original, potencia la intel·ligibilitat del text i dels caràcters i fa al·lusions a la Commedia dell’Arte, amb la qual l’espectacle té evidents connexions. L’orquestra també forma part de l’acció i l’estructura de l’obra i de l’espai escènic, i permet la interacció entre el públic i els artistes. Al repartiment de l’obra hi ha la soprano Laia Frigolé, el baríton Xavier Mendoza i l’actor Arnau Colom.

La serva padrona va donar renom internacional a Pergolesi després de representar-se a París el 1752, ja que va fer esclatar la famosa Querelle des Bouffons.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li