La segona onada

0
1279

Tal com ens havien avisat, ha arribat la tardor i amb ella la segona onada de covid 19. Només començar l’estació ens trobem de ple immersos en un repunt de casos preocupant i que comença a tensionar tota l’estructura sanitària del país i, evidentment del nostre poble.

Encarem, com esperàvem, un dels hiverns més durs dels nostres temps i cal fer-ho amb cap fred i responsabilitat, però també amb positivitat i creativitat.

El recurs dels tancaments estrictes i totals sabem que funciona, sí, però també sabem que paralitza tota la productivitat i economia de les nostres viles i ciutats.

És per això que els governs, sobretot locals, han de fer una molt bona previsió en els pressupostos de l’any 2021 però també han de demostrar que son capaços d’adaptar-se a la situació i fer que, d’alguna manera, la vida continuï i els veïns i veïnes dels municipis puguin seguir endavant, acompanyant aquells qui més ho necessitin i impulsant iniciatives que, al contrari de paralitzar, donin un cop de ma per enfortir el teixit productiu.

Suspendre, ajornar i anular tot el que s’havia previst és un recurs senzill, sí, però també és un recurs que apaga qualsevol bri d’esperança per aquest hivern que es presenta desolador.

Reinventar-se, adaptar-se i inventar noves maneres de mantenir els calendaris culturals, festius i tradicionals és l’única manera que tindrem, des de les administracions locals, per ajudar als veïns i veïnes a viure aquest nou hivern amb ganes i energia. L’economia local també necessita que tota aquesta activitat del poble no s’aturi i els negocis escalencs, que estan fent grans esforços per sobreposar-se, modernitzar-se i adaptar-se, necessiten sentir l’mi acompanyament del seu ajuntament. En especial el sector de la restauració, que ha vist de nou aturada la seva activitat aquesta setmana i que, just coincidint amb això, ha rebut l’avís de l’Ajuntament que l’ampliació de les terrasses s’acabava aquest mes d’octubre. Un exemple claríssim del que no s’ha de fer. Un exemple claríssim de com el govern no ha sabut reaccionar ràpid a una norma que, potser en el seu moment va semblar vàlida però que avui calia canviar i allargar aquests concessió de metres durant els mesos que siguin necessaris.

Ser ràpids, intuïtius i innovadors, sabem que no son les característiques més habituals dels processos administratius però en temps excepcionals calen mesures excepcionals. I això, ho han d’implatar els representants polítics que gestionen el dia a dia de l’activitat municipal.

I, a més de tot això, com deia abans, s’han de fer uns bons pressupostos. Uns pressupostos que ara cal començar a treballar i que han de ser més socials que mai, més adaptables que mai i menys rígids que mai.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li