La Schubertíada homenatjarà els 25 anys del debut de Matthias Goerne a Vilabertran

0
1189

És una de les novetats d’aquesta 27a edició, que tindrà lloc al municipi alt-empordanès del 17 al 31 d’agost i en què s’ofereixen tretze concerts de cançó poètica d’alt voltatge


 

La Schubertíada celebrarà, aquest estiu, els 25 anys del debut del baríton alemany Matthias Goerne a la Canònica de Vilabertran. És una de les novetats d’aquesta 27a edició, que tindrà lloc al municipi alt-empordanès del 17 al 31 d’agost i en què s’ofereixen tretze concerts de cançó poètica d’alt voltatge. Hi passaran intèrprets de lied consagrats però també de joves, que tornen a trepitjar l’escenari de Vilabertran o que hi debuten per primer cop. D’aquesta manera, el festival vol projectar «una mirada al futur». La soprano alemanya Christiane Karg inaugurarà l’edició amb motiu, també, dels deu anys del seu primer debut. Uns dels plats forts són les actuacions del baríton Andrè Schuen i la mezzosoprano Joyce DiDonato. Quartet Casals, tot un clàssic, abaixarà el teló l’últim dia d’agost.

ALTRES ESCENARIS. A part de Vilabertran, la programació inclou onze actuacions més a Figueres, Castelló d’Empúries, Barcelona i a les poblacions de Valdegovía i Gaubea del País Basc. Concretament, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, el pianista Josep Surinyac i la violoncelista Mar Gimferrer actuaran el 14 de juny a la capital de la comarca i Juan de la Rubia i Mireia Farrés el 27 d’agost a Castelló. Per primer cop, el festival arribarà al Palau de la Música Catalana amb el debut de Christian Gerhaher, l’11 de gener del 2020. Dos recitals commemoren la relació entre el baríton i el festival. Tal com diu Jordi Roch, president de l’Associació Franz Schubert: «Ell simbolitza la fidelitat a la nostra iniciativa». Les entrades es poden adquirir a través de la web www.schubertiada.cat o presencialment a les Joventuts Musicals de Figueres, pels socis de l’entitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li