La Schubertíada 2020 aconsegueix tancar totes les actuacions sense cap seient lliure

0
1137

Les figures internacionals de referència han estat presents al festival
i han superat totes les dificultats logístiques


Potser és perquè compta amb un públic fidel. Potser perquè ha estat l’únic festival de música a tot Espanya que ha aconseguit mantenir la programació presentada a la pandèmia. Podria ser que fos perquè ha continuat mantenint la programació amb una clara aposta per la joventut, amb els millors intèrprets internacionals del moment i focalitzant en el quartet de corda.

Sigui per un, dos o tres d’aquests motius, la 27a edició de la Schubertíada tanca amb el cent per cent de les localitats disponibles venudes. Èxit rotund d’un festival diferent de la resta d’apostes musicals, tal com explica el seu director, Víctor Medem: «La Schubertíada és un festival de melòmans per a melòmans. Els que considerem la música com a part essencial de la vida no podíem deixar d’escoltar música del màxim nivell aquest estiu i havíem de mantenir-nos fidels als nostres compromisos amb els músics i el públic».

ARTISTES INTERNACIONALS. Una vegada més, alt nivell de les actuacions dels artistes vinguts de fora. El baríton Matthias Goerne i el pianista Alexander Schmalcz van oferir un intens doble programa amb obres de Beethoven i Brahms. Destacat també el retorn de la soprano alemanya Juliane Banse i el pianista Wolfram Rieger, que van oferir una refinada i sincera versió de la Winterreise, rememorant la primera actuació del festival a Vilabertran fa 27 anys. El baríton Andrè Schuen, acompanyat del pianista Daniel Heide, va obsequiar els espectadors amb un recital memorable culminat amb cinc propines. Els debutants internacionals van ser el baríton Florian Boesch i el pianista Christian Koch. El dimecres 26 la Schubertíada va poder oferir l’actuació de la gran pianista britànica Imogen Cooper, resident a l’Empordà, amb interpretacions d’obres de Schubert i Beethoven.

ELS QUARTETS. Sens dubte, una de les composicions amb més pes del cartell d’enguany. Amb actuacions com la d’El Cuarteto Quiroga i Erica Wise, Cosmos Quartet i el Quartet Gerhard i amb l’actuació final de la vint-i setena edició a càrrec del Quartet Casals, «el millor quartet del món», segons paraules del fundador de la Schubertíada de Vilabertran, Jordi Roch.

EL JOVENT. És una de les apostes fixes del festival, que aquest any va comptar amb el jove organista Joan Seguí, l’Anton i Maite Piano Duo i la presentació del nou projecte de cambra Kallias Ensemble, liderat pel pianista Francisco Poyato, amb els arranjaments de Beethoven de cançons folklòriques populars europees.

ANY VINENT El festival del 2021 tornarà a presentar grans noms que de ben segur oferiran vetllades musicals de gran intensitat i d’alt nivell. El retorn del tenor Christoph Prégardien, del baríton Andrè Schuen, de la pianista Imogen Cooper i del Quartet Casals ja estan confirmats, així com els debuts de la soprano Julia Kleiter i del jove baríton Konstantin Krimmel.

Segons les planificacions actuals, la Schubertíada a Valdegovía també continuarà l’any 2021, i se celebrarà a Euskadi per quart any consecutiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li