La ressaca del Sant Jordi d’estiu omple les llibreries de bones sensacions

0
818

La gran afluència de públic formada per clients del territori sorprèn positivament llibreries i parades


Sense parades. Amb tots els actes de carrer suspesos per recomanació del Procicat. El Sant Jordi d’estiu, celebrat el dijous dia 23, arribava a Figueres amb unes expectatives poc encoratjadores. Tot i això, els lectors no van faltar a la cita. Francesc Llopis, propietari de la llibreria Bookman, explica com «ens imaginàvem un dia normal i ens va sorprendre gratament veure la resposta de la gent», i afegeix que «fins i tot en algun moment va arribar al màxim de capacitat de l’aforament i vam haver de demanar a la gent que esperés a fora».

Una grata sorpresa després dels tres dies «nefastos» de l’inici de la setmana. Tot i que econòmicament queda lluny d’un dia habitual de Sant Jordi, la jornada és comparable a «un dia previ a Nadal», apunta Llopis. La valoració general és molt bona, no només a la caixa, sinó que «notem la gent molt implicada amb la tasca d’ajudar el petit comerç». I afegeix que «la majoria de compradors són clients habituals de Figueres, Vilafant, Llers, Lladó i de poblacions del voltant».

LA COMARCA. Aquestes bones sensacions són compartides per altres indrets de la comarca, on sí que es van muntar parades al carrer. A Llançà els quatre estands situats a la plaça Major comptaven amb gel hidroalcohòlic. Al llarg del dia la gent va anar passant sense grans acumulacions, excepte en el tram d’11 a 13 h, quan hi va haver més concentració. Tot i això, la separació de les parades va permetre que no es formessin grans aglomeracions.

El municipi també va organitzar activitats a la tarda. Un taller d’aquarel·la i el recital de poesia a les 18 h també va congregar una bona gentada. Des de l’Ajuntament en fan una valoració general «bona», i tot i no ser com un Sant Jordi habitual, les parades es mostren satisfetes amb les vendes obtingudes.
Un altre dels municipis que va situar parades a l’exterior va ser l’Escala. A partir de les deu del matí, tres parades situades a la plaça de la Sardana van romandre obertes complint estrictament totes les mesures de seguretat. A les vuit del vespre els actes la celebració va traslladar-se a la plaça Víctor Català, on el Grup Lai, format per Baltasar Fonts, Perepau Ximenis i Sara Parés, va efectuar el Recital Sagarra cos a cos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li