La resiliència o la capacitat de resistir

0
675

En temps difícils se’ns fa evident la capacitat que tenim els éssers humans de resistir situacions adverses, tot i que aquesta capacitat la posem a prova cada dia a l’hora de superar els obstacles que se’ns presenten a casa, a la feina, en la relació amb els amics i familiars i, en general, en la nostra vida dins la comunitat a la qual pertanyem.
Alguns estudis han conclòs que els habitants dels països occidentals afrontem una mitjana de dues situacions adverses al llarg del nostre cicle vital que posen en perill tant la nostra integritat física com psicològica. És a dir, que ningú en aquest món es pot escapar de patir desgràcies, algunes previsibles, com la pèrdua d’éssers estimats, i d’altres inesperades, com els desastres naturals. Sigui com sigui, la manera com ens en sortim de totes elles depèn de la nostra forma d’usar la resiliència, un terme inclòs en el diccionari dels psicòlegs que, tot i que es va nomenar fa dècades, ara torna a la palestra.
La resiliència, doncs, és la capacitat humana d’afrontar, resistir i superar les adversitats, i té molt a veure amb la flexibilitat i el grau d’adaptació de cada persona. Evidentment, cada individu i cada situació és diferent i única. Avui se sap que les dones són més resilients que els homes, i que la genètica també contribueix a afavorir o dificultar aquesta tendència, però, segons els estudis realitzats, s’han detectat uns quants aspectes clau que contribueixen a fomentar aquesta capacitat com ara:

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li