‘La repĂșblica de les paraules d’estiu’ recorda Ovidi Montllor

0
840

El cantautor Quico Pi de la Serra, un dels grans referents musicals catalans, acompanyat de l’harmonicista Joan Pau Cumellas, serà l’encarregat d’inaugurar, divendres, la setena edició del festival Camallera Cançó d’Autor que ha recuperat, com ha explicat el seu impulsor, l’activista cultural Pere Camps, l’espai del cinema Sonora com a escenari principal. Aquest any, de nou sota el lemaRepública de les paraules d’estiu, el festival proposa activitats prèvies als recitals en diversos formats, com ara xerrades, presentacions de llibres, documentals o vermuts populars.
Durant la presentació del festival, que es va fer divendres als Jardins de la Mercè de Girona, Pere Camps, director del ja consolidat Barnasants, va explicar que el Camallera Cançó d’Autor és una trobada musical i literària, molt diferent a la resta de festivals d’estiu, “basat en l’activisme i la revolució”. Com a novetats destacades, aquest any el festival es farà en dos caps de setmana, fins al proper diumenge 9 d’agost, i ha recuperat l’espai del cinema Sonora, una “vella reivindicació”, en paraules de Camps.
Aquesta edició del festival, que anirà dedicada a la figura d’Ovidi Montllor, “que fa 20 anys que va marxar de vacances”, reunirà a Camallera, grans noms de la cançó d’autor catalana, en set concerts. Després de Quico Pi de la Serra, la tortosina Montse Castellà, defensora de la revolució a través de la música, clourà el festival amb cançons sobre “aigua i revolució, paisatge i justícia social”. La programació musical es completarà amb els recitals de la lleidatana Meritxell Gené, que cantarà els versos de dotze poetes dels Països Catalans al seu darrer treball, Branques; David Fernández, David Caño i Borja Penalba amb Ovidi al Cub; Mercè Poch i el percussionista Jordi Rallo amb el recital Doll de paraula i aigua, que reivindica les cançons de García Lorca; VerdCel Ovidi, o Cesk Freixas i Roc Casagran.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li