La reproducció assistida del futur neix a Figueres

0
6862

FIV Obradors es converteix en la primera clínica d’aquestes característiques a la comarca 


Figueres disposa des de divendres d’una clínica de reproducció assistida que neix amb expectatives altes i concretes: convertir-se en un “referent europeu”. Així ho subratlla el director de laboratori del centre FIV Obradors, Albert Obradors, qui després d’una trajectòria professional destacada al capdavant dels laboratoris del grup Eugin va decidir juntament amb el seu pare, el ginecòleg i director mèdic Josep Obradors, iniciar un nou projecte a Figueres, la seva ciutat.

“La clínica neix amb l’ànima de donar servei a la gent de la comarca, tenint en compte que en aquest territori no hi ha cap centre d’aquestes característiques”, explica Obradors, qui també detalla els tres valors afegits d’aquest nou espai: “Tècnicament el centre disposarà de l’última tecnologia; mèdicament es buscarà en tot moment l’excel·lència i, a part d’això, oferirem un tracte exquisit al client, un aspecte que creiem que és igual d’important que els altres dos”.

Tal com explica l’Albert, doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona i per la Yale University dels Estats Units amb una investigació sobre el Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP), la gran fita del projecte és crear un espai “tècnicament molt avançat però amb el volum petit”. “El que busquem per damunt de totes les coses és poder tractar els pacients d’una manera molt personalitzada, cosa que en centres molt grans costa molt d’aconseguir”, afegeix el biòleg.

Amb aquesta meta a l’horitzó, els Obradors han dedicat un any a donar forma al seu projecte, un recorregut que s’ha dividit de manera equitativa: sis mesos per idear la planificació del futur centre i sis mesos més destinats a efectuar les obres i l’habilitació del local.

CENTRE DE REFERÈNCIA. L’arribada de FIV Obradors també suposa la creació d’un espai referent no només en àmbit local, sinó internacional. “Al final, el que pretenem és que acabin venint persones de tot Europa a fer-se tractaments aquí”, detalla l’Albert, que justifica aquestes paraules parlant de les tècniques punteres i excepcionals que es trobaran a l’avinguda Salvador Dalí, carrer on hi ha el local: “Tenim una tecnologia que no es troba a cap altre laboratori d’Espanya: des d’un sistema de detecció automàtic de pacients que serveix per evitar errors fins a un tipus d’incubador que també fa fotos, per exemple”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li