La renúncia de Xavi Monfort no afectarà el pacte d’estabilitat amb el govern

0
818

El regidor de Compromís d’Esquerres per Figueres (CExF), Xavi Monfort, va presentar dijous passat la documentació per renunciar a l’acta d’edil. Monfort al·lega motius personals que no li permeten dedicar el temps necessari a la funció pública. El ple del 12 de maig serà el darrer de Monfort, que tancarà una etapa de cinc anys a la política figuerenca.
El nou portaveu de CExF i substitut de Monfort serà Òscar Vergés, que anava de número 3 a la llista. La número 2, Lídia Galdeano, es va desvincular de la coalició arran del pacte d’estabilitat amb CiU-PSC, que suposa donar suport a grans temes però que no implica entrar al govern. Aquest acord amb CExF es va oficialitzar a finals de febrer. L’entesa, però, no ha agradat a gent del Cercle Podem que es va integrar a la candidatura de CEx F i això ha fet que Galdeano no ocupi la vacant de Monfort.
Aquesta mateixa setmana, el número 3 de la llista, Òscar Vergés, anunciarà oficialment al partit la seva intenció d’assumir el lloc que deixa Monfort, que també és conseller comarcal. Sembla que no hauria d’haver-hi sorpreses. D’altra banda, Vergés ja ha deixat clar que el relleu no ha d’afectar l’acord d’estabilitat amb el govern, que es basa en donar suport a temes puntuals com els pressupostos, pla de govern i l’assumpció per part de CEXF de l’àrea de participació ciutadana. Vergés ha declarat: “No canvia res sobre el pacte d’estabilitat i en els pròxims dies ho explicarem.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li