La renovació del passeig marítim de Roses estarà a punt abans de l’estiu

0
870

Roses ja es prepara per l’estiu posant a punt una de les seves zones estrella, el passeig marítim. Fa una setmana que han començat els treballs de renovació que afecten un tram de dos quilòmetres i que van des de la bocana de Santa Margarida fins a la plaça de les Botxes. Les obres han quedat dividides en dues licitacions i tenen un pressupost aproximadament d’un milió d’euros. Es preveu que a l’estiu ja estarà totalment a punt aquesta façana litoral tant concorreguda.
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, explica que els treballs són purament de manteniment i que no hi ha canvis de disseny en el projecte inicial del passeig. “Malgrat que són obres de renovació, es tracta d’actuacions que costen molts diners”, diu Mindan. Afegeix també: “Aquest manteniment és car perquè a part d’una renovació considerable hi ha actuacions de jardineria importants.”
Els treballs, que s’havien projectat en sis fases, s’han acabat dividint en dues licitacions. La primera ja està en marxa i la segona està pendent de l’adjudicació definitiva. Els dos projectes inclouen canvi del mobiliari urbà, revestiment del paviment, substitució de pilones, actuacions de jardineria i també actuacions entre la sorra de la platja i el ferm del passeig. I és que a banda de fer neteja de la sorra, aprofitant els treballs, es canviarà el sistema de separació. A les fustes que actualment divideixen el ciment de la sorra s’hi farà una actuació diferent per evitar que s’embruti el passeig. “El nivell de la sorra ha pujat molt i això requeria molta neteja a la zona de vianants”, detalla l’alcaldessa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li