La rehabilitació del cementiri marí es farà durant el 2018

0
1240

El projecte, redactat per Ar47 Arquitectes i Territoris XLM, preveu l’actuació “mínima i necessària” per consolidar aquest monument i evitar que es degradi


 

Divendres es va presentar a l’Alfolí de la Sal de l’Escala el projecte de rehabilitació del cementiri marí del municipi. Una obra que s’executarà durant el primer semestre del 2018 i que té un pressupost inicial de 150.000 euros.

El projecte, redactat per Ar47 Arquitectes i Territoris XLM, preveu l’actuació “mínima i necessària” per consolidar aquest monument i evitar que es degradi. En aquest sentit, es repararan les esquerdes que presenten les estructures de nínxols i es refarà part dels paviments originals que estan en mal estat, sempre seguint les tècniques tradicionals. També es retirarà el paviment que es va fer nou fa unes dècades en un dels passadissos, per tal de posar-hi el que pertoca. També es preveu millorar la part enjardinada i l’evacuació d’aigües plujanes, que és un dels principals motius de degradació, i es millorarà la senyalització i es restaurarà la porta original de ferro de l’entrada, ara molt malmesa. L’objectiu és que el cementiri marí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 1984, no només gaudeixi d’un millor estat de conservació, sinó que s’incrementin tant les possibilitats de visitar-lo com l’ús a escala cultural.

El cementiri es va construir el 1835, quan les epidèmies de colera i malària van fer incrementar considerablement el nombre de defuncions i el cementiri que hi havia a tocar de l’església de Sant Pere es va fer insuficient. Va funcionar fins al 1970 i ha conservat sempre el seu estil neoclàssic, un fet que el fa molt especial.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li