La rehabilitació de l’Alfolí de la Sal de l’Escala començarà passat l’estiu

0
984

La rehabilitació interior de l’Alfolí de la Sal començarà després de l’estiu a través del fons de l’u per cent cultural de la Generalitat que hi destinarà 150.000 euros dels 300.000 euros que està pressupostada aquesta segona fase del projecte. La resta ho aportarà l’Ajuntament de l’Escala. Així ho ha anunciat l’alcalde del municipi, Estanis Puig, qui preveu que el nou equipament cultural es podria inaugurar el març del 2010. Puig explicava que la recuperació d’aquest edifici emblemàtic de 1.367 metres quadrats i construït al segle XVI serà el ‘motor per rehabilitar tot el casc antic’. A més, ha explicat que aquest futur museu estarà molt lligat amb el Museu de l’Anxova ubicat a l’escorxador.

L’alcalde de l’Escala ha fet aquest anunci durant la visita d’obres a l’edifici juntament amb el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy; el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, Miquel Sitjar; i el director dels Serveis Territorials de Política Territorial i Obres Públiques, Ramon Ceide.

El projecte de rehabilitació es va aprovar inicialment durant el ple del mes de febrer i preveu un espai per a un museu, una sala de conferències, l’arxiu històric de l’Escala i una cafeteria. L’alcalde de l’Escala ha explicat que aquest equipament es convertiria en un centre cultural polivalent ‘motor’ de la rehabilitació de tot el casc antic, ja que la intenció del consistori és que estigui coordinat amb la resta d’equipaments de la vila, especialment amb el Museu de l’Anxova i la Sal, ubicat a l’escorxador.

De moment, l’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, ha anunciat que les obres de rehabilitació es reprendrien després de l’estiu i la previsió és que d’aquí un any es pugui inaugurar, tot i que de moment no estan definits els seus usos concrets. Per fer aquesta segona fase de la rehabilitació rebrà de del programa de l’u per cent cultural dels departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Cultura i Mitjans de Comunicació 150.000 euros. El projecte de la segona fase de rehabilitació té un cost de 300.000 euros.

Durant la visita d’obres, el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy ha indicat que l’Alt Empordà era la comarca que més inversió rebrà de l’u per cent del país i era on també més projectes de millora del patrimoni cultural s’hi portaran a terme. Així, l’Alt Empordà rebrà en els propers tres anys més de 3 MEUR per fer 25 actuacions en 21 municipis. La gran part d’aquestes actuacions es portaran a terme en el període 2009-2011. Entre ells hi ha les obres al monestir de Sant Quirze de Colera, amb una aportació del Govern de 400.000 euros; a les muralles de Castelló d’Empúries, amb 200.000 euros; al passeig marítim de Cadaqués, amb 180.000 euros; a l’església de Sant Miquel de Fluvià, amb 160.000 euros; als nuclis antics de Navata amb 150.000 euros i Ordis amb 150.000 euros i a l’església de Santa Maria Lladó, que rebrà 150.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li