La reforma del carrer Peralada obliga a canviar el sentit de circulació de l’Ample

0
1941

Fins al 30 de juliol serà de doble sentit per permetre l’accés al carrer de la Muralla dels veïns i de les mercaderies


 

El carrer Ample canviarà el seu sentit de circulació mentre duri la primera fase de la reurbanització del carrer Peralada, que comença aquesta setmana i que està previst que s’allargui fins al 30 de setembre. Les tres primeres setmanes serà de doble sentit per permetre l’accés als guals del carrer de la Muralla i per les mercaderies, però a partir del 30 de juliol (quan s’obri a la circulació el carrer de la Barceloneta) només s’hi podrà circular per anar en direcció al carrer de Monturiol.

La reurbanització del carrer Peralada es portarà a terme en dues fases. La primera, que va començar la setmana passada amb les cales i que continuarà aquesta amb l’inici de les demolicions i les excavacions, comprèn el tram entre els carrers Ample i de la Marca. Una via alternativa per accedir-hi, mentre duri aquesta fase, serà el carrer Eres d’en Vila, ja que el tram fins al carrer de la Marca serà de doble sentit. La segona fase, prevista entre el 30 de setembre i el 31 de desembre, afectarà el tram entre els carrers de la Marca i del Rec Arnau.

Els treballs consisteixen a canviar el clavegueram i els col·lectors i soterrar els serveis aeris i el cablejat. Es crearà un vial de plataforma única, seguint la línia del que s’ha fet als carrers de la Muralla i de la Jonquera, entre altres, en el qual es farà compatible la circulació de vehicles amb la de vianants. Cal destacar que quan acabi la primera fase està previst que comencin les obres de reforma del carrer Ample, que podrien durar fins al març.

El tancament al trànsit del carrer Peralada i el retard en la finalització de les obres del carrer de la Barceloneta (ara previst per al 30 de juliol) ha obligat l’Ajuntament de Figueres a fer que tant el carrer de la Muralla com l’Ample siguin de doble sentit les tres properes setmanes. D’una banda, per facilitar que les mercaderies i els veïns amb guals hi puguin accedir; de l’altra, per permetre que els vehicles estacionats al pàrquing Formula tinguin una via de sortida cap al carrer de Monturiol. Aquesta situació canviarà quan el carrer de la Barceloneta s’obri a la circulació, ja que a partir de llavors tant el carrer de la Muralla com l’Ample seran només de sortida cap al de Monturiol.

LA JONQUERA, SENSE VACANCES. Tot i que inicialment estava previst que els treballs de rehabilitació del carrer de la Jonquera s’aturessin a l’estiu, aquests continuen en marxa amb l’objectiu que s’acabin el proper 30 d’agost, abans que comenci l’activitat escolar al col·legi Cor de Maria. Actualment les obres s’estan portant a terme en el tram entre el pàrquing Formula i la plaça d’Isabel II.

Precisament per facilitar l’entrada a l’aparcament pel carrer de la Jonquera, aquesta setmana s’obrirà al trànsit el carrer Canigó només per als vehicles que vulguin accedir al pàrquing. Aquest tram només està pavimentat, ja que encara falta tant l’enllumenat com el mobiliari urbà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li