La realitat virtual arriba al Bernat Jaume

0
546

Segons els experts, hi ha una elevada evidència científica sobre l’eficàcia de la realitat virtual i la ludificació en els processos de rehabilitació


La tecnologia ha permès que el Centre Sociosanitari Bernat Jaume disposi d’un espai de realitat virtual, al gimnàs, que permet dur a terme la rehabilitació dels pacients ingressats mitjançant l’aplicació de noves tecnologies. Els usuaris compten amb ulleres de RV, cascos, jocs de la consola Nintendo Switch, un televisor, una tauleta i un smartphone per tal de treballar els dos tipus de realitat virtual que hi ha aplicada a la rehabilitació. D’una banda, la no immersiva (semi-immersiva o d’escriptori), en què la persona interactua amb el món virtual a través d’un dispositiu o pantalla; i de l’altra, la immersiva, en què la persona està integrada en l’entorn digital a través d’ulleres i casc, de manera que queda totalment aïllada del món real. Segons apunten des de la Fundació Salut Empordà, hi ha una elevada evidència científica sobre l’eficàcia de la realitat virtual i la ludificació en pacients que necessiten rehabilitació.

MAJORS DE 70 ANYS. Les persones que utilitzen l’espai de realitat virtual són persones majors de 70 anys o amb grans afectacions físiques, que en aquest segon cas poden ser de totes les edats. La majoria són pacients amb malalties neurològiques (ictus, Parkinson, esclerosi múltiple), lesions medul·lars, amb fractures d’extremitat superior o fèmur o que han patit una amputació.

La duració de les sessions és d’uns 20 minuts de mitjana, tot i que varia en funció de la tècnica que es faci servir, amb descansos cada cinc minuts, i són sessions individuals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li