La Re-Evolució de l’anxova

0
910

El sector ha de mantenir la tradició amb els reptes de la innovació tecnològica i la comercialització internacional


L’Escala ha tancat la tradicional Festa de l’Anxova amb una jornada professional, aquest dilluns, al voltant del seu producte estrella. Sota l’epígraf «Anxova 5.0. La Re-Evolució generacional en la indústria artesanal i la immersió de l’anxova en el món del turisme», es van celebrar diferents diàlegs. Hi van participar una quarantena de persones de diversos sectors que van debatre sobre el present i el futur de l’anxova. Tot partint de la base d’un producte considerat «únic i amb gran valor afegit tant a nivell gastronòmic com cultural, patrimonial, històric i turístic».

La presidenta de la Unió de Saladors Històrics d’Anxova de l’Escala, Rosa Hostench, va ser una de les participants en el diàleg sobre el relleu generacional en la indústria anxovera, juntament amb altres representants d’empreses locals. Hostench va explicar que «es demana als joves que es mantinguin fidels a la tradició i a l’estima pel producte». Sobre els reptes pendents, «les noves generacions han de canalitzar», va dir Hostench, «allò que ha quedat pendent, com ara la innovació tecnològica i la comercialització internacional». La presidenta de la Unió de Saladors també va reivindicar la tasca artesanal i laboriosa de la indústria. Per això demana que «es valori el cost d’un producte tractat per mans conegudes i que tarda més d’un any en l’elaboració». En el diàleg sobre «El valor del producte local a les nostres cuines», el xef amb una estrella Michelin Quim Casellas, del restaurant Casamar, de Llafranc, va donar opcions diverses per presentar l’anxova no només com a entrant sinó amb altres combinacions.

La iniciativa, a l’escenari de l’Alfolí de la Sal, va estar organitzada per l’Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i la Unió de Saladors Històrics d’Anxova de l’Escala.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li