La Rambla de Figueres fa de plató per la pel·lícula de Ventura Pons, ‘Miss Dalí’

0
1702

Segons el cineasta, la part més difícil del rodatge ha sigut precisament amb les seqüències de la Rambla, per la gran quantitat d’actors i figurants que hi apareixen


La Rambla de Figueres va reviure les passejades dels germans Dalí, Salvador i Anna Maria, recreats en els protagonistes de la pel·lícula de Ventura Pons, Miss Dalí. La setmana passada, aquest espai de la ciutat va ser el plató de les últimes escenes del film que està previst que s’estreni als cinemes catalans al desembre d’aquest 2017.

A la Rambla s’hi va rodar l’escena d’una audició i també la representació de dues sardanes. La primera, recrea un episodi del geni surrealista quan és petit, Salvador i Anna Maria van amb el seu pare a escoltar la sardana, la música que adorava el geni. La segona se situa el 1925, quan el Dalí pare dedica una audició de sardanes a Federico Garcia Loca, amic del seu fill.

Pel que fa a la resta del rodatge, aquests últims dies, han treballat a la casa on va viure el pintor, al carrer Monturiol.

Segons el director, Ventura Pons, la part més difícil del rodatge ha sigut precisament amb les seqüències de la Rambla, per la gran quantitat d’actors i figurants que hi apareixen. A banda de que hi ha fins a tres actrius que fan el paper d’Anna Maria i dos de Salvador. Tot i així, Ponts explica que gravar en escenaris com ara Cadaqués o Figueres ha “estat un luxe”.

‘LA DALÍ’. Aquest era el primer nom que proposava el director pel film, ja que l’argument de Miss Dalí se centra en el món de la germana del geni, la gran figura desconeguda i la relació que tant va marcar la vida i trajectòria del surrealista. Aquest era l’objectiu marcat pel director quan va començar el guió ara fa cinc anys.

L’actriu protagonista que fa d’Anna Maria, Eulàlia Ballart, explicava que no coneixia el personatge i que l’ha fascinat. Ballart assegurava que Anna Maria sempre va tenir una gran i absoluta admiració pel seu germà i per Lorca.

Pel que fa als altres papers rellevants, els actors Josep Maria Pou i Joan Carreras són qui es posen a la pell del pare Dalí i del pintor, respectivament.
Pou declarava que a “a mesura que llegia el guió m’intrigava cada vegada més la família Dalí i tenia clar que Anna Maria va ser una figura clau a la vida de Dalí”. D’altra banda, Joan Carreras explicava la complexitat de fer el paper de personatges com Salvador Dalí i per això, assegurava que ha intentat “trobar-li l’ànima” i “olorar-lo més que imitar-lo”.

Entre el repartiment, Pons ha comptat amb Miranda Gas, Vicky Peña, Quim Àvila, Rachel Lascar, Mario Gas, Marta Angelat, Mercè Pons. Carme Sansa i les britàniques Siân Philip –que interpreta a l’Anna Maria gran– i Claire Bloom –l’únic personatge imaginari de la pel·lícula–. A banda de l’infinitat de figurants de la comarca i de la ciutat, com ara la presidenta de Foment de la Sardana, Montserrat Mauné.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li