La quinzena edició de Sons del Món recupera els concerts amb públic dret

0
816

El festival torna als aforaments prepandèmics amb 2.200 localitats amb seient i 5.000 a peu dret


God Save the Queen, Gipsy Kings, Andrés Calamaro, Els Catarres, Suu, Sara Roy, Rita Payés i Pol Batlle. Aquests són els artistes que completen la programació del 15è Sons del Món. Així ho va desvetllar ahir al matí el seu director Xavi Pascual, durant la presentació celebrada a la Ciutadella de Roses. Un any més aquest serà el recinte on del 22 de juliol al 7 d’agost se celebraran totes les actuacions musicals, a la mateixa hora d’inici, les 22 h.
Una altra de les novetats que es van desvetllar ahir va ser l’ampliació de l’aforament, que augmenta fins als 2.200 seients, i l’anunci de dues actuacions a peu dret que donaran cabuda a 5.000 assistents.

LA PROGRAMACIÓ. «Hem intentat donar un esglaó més, amb una programació premium de quinzè aniversari, on recuperem aquesta normalitat» Així considera Pascual l’edició d’enguany, no només per la recuperació dels aforaments previs a la pandèmia, sinó per l’ambició del cartell.

Un fet que es veu en l’aposta pel talent internacional, amb Andrés Calamaro (22 de juliol), Ben Harper & The Innocent Criminals (23 de juliol), Gipsy Kings (24 de juliol), God Save the Queen (29 de juliol) i Earth Wind & Fire Al Mckay’s Experience (5 d’agost).

ACCENT CATALÀ. Una vegada més, el Sons del Món aposta per la música de casa nostra amb el debut al festival de Sara Roy (30 de juliol), que actuarà la mateixa nit que un altre músic que també trepitjarà el festival per primera vegada, Álvaro Soler. El primer dels concerts on el públic podrà estar de peu serà també una doble actuació amb Pol Batlle & Rita Payés i Oques Grasses (31 de juliol). La darrera nit d’actuacions amb artistes de casa l’obrirà la Suu (4 d’agost), que presentarà nou disc, Karaoke. Actuarà abans que Els Catarres, que oferiran les peces del seu cinquè disc, Diamants.

LA FESTA FINAL. L’exlíder d’Extremoduro, Roberto Iniesta, Robe (6 d’agost) posarà el punt i final del festival amb una actuació que el públic podrà gaudir a peu dret. Després d’iniciar la seva actual trajectòria en solitari el 2015 amb la publicació de Lo que aletea en nuestras cabezas, arribarà a la Ciutadella per presentar el seu cinquè disc, Ahora es cuando.

SENSE SOSTRE. Aquest any el Sons del Món posa a la venda 25.400 entrades en total, 5.000 de les quals ja s’han venut a través de la pàgina web www.sonsdelmon.cat. La celebració dels 15 anys també es notarà fora de l’escenari, ja que Sons del Món aposta per una nova distribució del seu Village, l’espai que permet gaudir de productes gastronòmics i begudes.

El Sons del Món s’ha consolidat i adaptat a l’espai de la Ciutadella. Per Pascual això significa que el festival «no té sostre. Sempre es poden augmentar els dies de festival i el nombre d’artistes», ha comentat.

L’IDIL·LI. Nascut a Vilabertran, i després de quinze anys compartint seu amb Castelló d’Empúries i altres subseus, el festival es va concentrar a Roses des de l’any 2020. Un any en què «hauria pogut desaparèixer», com han convingut Pascual i l’alcalde de la localitat, Joan Plana, però va seguir endavant per «l’aposta decidida» del consistori. Durant la presentació el director, Pascual, ha destacat la confirmació de Roses, un any més, com a seu única: «és el que sempre havíem volgut».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li