La protectora de Figueres reclama un deute a l’Ajuntament de 16.000 euros

0
1852

El nou govern demana a l’entitat més informació sobre algunes factures perquè es tracta dels «diners dels figuerencs»


L’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres amenaça l’Ajuntament amb una demanda als jutjats per un impagament de factures que sumarien més 16.000 euros. Aquest seria el deute que tindria el consistori, segons el president de la protectora, Alberto Márquez. Ell mateix s’ha posat en contacte amb la premsa per anunciar que el cas ja està en mans del seu advocat, que dona 10 dies a l’Ajuntament per abonar l’import de les factures.

En concret, segons Márquez, el deute seria de 16.647 euros. Hi hauria una factura de 5.000 euros corresponent a l’any 2018. La resta equivalen als 8 mesos de servei que la protectora va donar a l’Ajuntament de Figueres abans que el Consell Comarcal assumís la gestió de la recollida d’animals abandonats a la ciutat. El traspàs de competències no ha entrat en vigor fins al setembre. Per això, durant part d’aquest 2019 l’Ajuntament és responsable del cost del servei, que ha suposat una nova taula de preus perquè el desembre del 2018 Figueres va aprovar per ple no renovar el contracte amb la protectora. Márquez diu que l’Ajuntament li posa traves per cobrar. Declara: «Les factures veterinàries estan justificades per Canis, que fa un global de les despeses, i ara la regidora ens demana informació que no sempre es pot facilitar per la llei de protecció de dades». Alberto Márquez afegeix que «la protectora ha de comprar tot el pinso per mitja temporada i no tenim diners».

SÒNIA TRILLA. Qui s’ha trobat amb les factures de la protectora ha estat la nova responsable de Medi Ambient, Sònia Trilla. La regidora argumenta que ha volgut saber «de què són exactament les factures perquè els conceptes són molt eteris». Trilla informa que el romanent de 5.000 euros del 2018 ja és a Intervenció per pagar-se i afegeix: «Això estava pendent de l’altre govern i ara carreguen contra mi». La responsable de Medi Ambient afegeix: «No tenim problema per pagar aquests diners, només volem la documentació que n’acrediti la despesa i ja està, es tracta dels diners dels ciutadans de Figueres». Trilla té coneixement d’un import reclamat d’uns 14.000 euros. Tot i això, ha especificat que «ara aquests diners s’han convertit en 16.000».

Ara caldrà veure com es resolen les últimes discrepàncies econòmiques entre l’Ajuntament i l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li