La programació del sisè ‘Science Needs You!’ se centra en l’exploració de l’espai

0
910

L’esdeveniment de divulgació científica porta a Figueres conferències, debats, exposicions i projeccions


 

L’exploració de l’espai: noves oportunitats per a la ciència i la tècnica. Aquest és el nom i la temàtica de la sisena edició de les jornades de divulgació científica Science Needs You! (SNY!), que es celebrarà els propers dies a la ciutat de Figueres. La programació es va donar a conèixer en un acte celebrat el darrer dijous al Museu del Joguet, on hi va assistir l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el regidor de Cultura de Figueres, Alfons Martínez, la secretaria de l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), Àngels Yécora i el president de l’ACDIC, Carlos F. Sopuerta, que va explicar l’elecció de la temàtica d’enguany: «estan sorgint diverses formes d’explorar l’espai, i aquestes noves formes tenen una presència molt forta tant dins l’àmbit industrial com en la recerca bàsica. Hem volgut portar científics de primer nivell i gent de la indústria. La nostra funció és apropar la ciència a la població, en especial al jovent, perquè la puguin veure com una via professional.

JORNADA CENTRAL. L’acte principal està previst pel proper el dissabte 25 de setembre a l’Auditori Caputxins, amb tres conferències: Una ciutat a Mart» del Dr. Guillem Anglada Escudé, «La indústria aero-espacial a Catalunya i el cas Isard-SAT», a càrrec de Mònica Roca i Aparici, i «Observant l’univers des de l’Observatori Europeu Austral» del Dr. Xavier Barcons. Tancarà la trobada una taula rodona anomenada «Reptes futurs a l’exploració de l’espai» on hi participaran Guillem Anglada, Mònica Roca i Carlos F. Sopuerta, i estarà moderada per Sheddad Kaid-Salah Ferron.

Per assistir al congrés cal fer la reserva prèvia de la localitat a través de la pàgina www.acdic.cat.

MÉS ACTES. A banda d’aquesta jornada, fins el 6 de gener es pot visitar al Museu del Joguet de Catalunya la mostra «L’exploració de l’espai. Els somnis com a base del coneixement», on es relaciona expressions artístiques, científiques i tecnològiques. Avui dimarts, a les 19.30 h al Museu de la Tècnica e l’Empordà es presentarà el llibre Astrofotografia viatgera de l’astrofotògraf Juan Carlos Casado per part del fotoperiodista Robert Townsend. El dijous 23 de setembre es projectarà al Cinema Las Vegas de Figueres el documental Apollo 11.

També hi haurà un parell d’actes a la Sala Monturiol del Cercle Sport, on el dijous 21 d’octubre Marià Baig i Mariona Seguranyes parlaran sobre la influència de Robert Hutchins Goddard en els artistes plàstics. Clourà la celebració un diàleg el 25 de novembre, el dia internacional contra la violència de gènere, entre Helena Cortada i Sònia Moret, moderat per Mercè Mayné. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li