La primera ‘Ceba Negra’ triomfa a Figueres

0
807

Èxit d’assistència en la primera edició del festival dedicat a la novel·la i crònica negra, que converteix la capital de l’Alt Empordà en l’epicentre del ‘true crime’


 

«Estem molt sorpresos per la rebuda del festival. Ho valorem com un èxit absolut». Així de rotund es mostra Xavi Gorro, un dels organitzadors de la primera edició del festival Ceba Negra de Figueres. Unes 800 persones vingudes en bona part de Figueres i rodalies, però també de diversos punts de Catalunya, van omplir totes les activitats programades durant els quatre dies de festival. Unes xifres que superen les previsions de l’organització i que mostren l’encert d’aquest festival.

EL PLAT FORT. El clar exemple d’aquest èxit es va poder viure a la jornada de divendres. L’Auditori dels Caputxins i la sala annexa habilitada estaven plens d’un públic que va poder escoltar de primera mà com s’elabora un dels programes més exitosos de casa nostra: Crims. Anna Punsí i Carles Porta van mantenir una excel·lent xerrada explicant la metodologia i els principis que segueixen per a l’elaboració del programa. Una jornada que es va cloure amb els dos protagonistes responent sense embuts les preguntes del públic.

HOMENATGE. Un altre dels actes destacats va ser dissabte amb el reconeixement al forense figuerenc Narcís Bardalet, per la seva trajectòria, que va rebre la Fulla Negra de Figueres de la mà del vicealcalde de l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas. Prèviament, el forense i Bruno Pérez havien realitzat una xerrada amena i divertida, on encara van quedar coses per explicar. Motiu pel qual des de l’organització «no descartem que els tornem a convidar».

PROPERA EDICIÓ. «Estarem uns dies desconnectats, però en breu ja començarem a mirar què farem l’any que bé; intentarem que com a mínim sigui igual d’exitós», confessa Xavi Gorro. L’excel·lent resultat obtingut en aquest primer festival permet als organitzadors ser una mica positius i encarar la popera edició amb la intenció de portar ponents d’una rellevància i importància igual, i fins i tot provar de portar-ne de l’Estat espanyol. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li