La pressió social obliga Descamps a retirar el projecte de granja de 1.500 porcs

0
638

Aquells que s’han mobilitzat per aturar el projecte d’una granja per a 1.500 porcs a Vilanova de la Muga, a tocar de Vila-sacra, ja poden respirar tranquils. Ahir al matí, el promotor de l’explotació i primer tinent d’alcalde de Vila-sacra, Antoni Descamps, es va desplaçar a les oficines de l’Ajuntament de Peralada per retirar la documentació del projecte, que el ple ja havia aprovat de manera provisional i que ara es trobava en informació pública.
Antoni Descamps deia en declaracions a HORA NOVA que “el projecte era impecable, però retiro la llicència i no en vull saber res més”. Descamps va assegurar que “ha estat la pressió social allò que m’ha fet prendre aquesta determinació. No vull que aquest cas sigui un altre com el de Rabós”. A tot això, el promotor també afegia que tampoc volia engegar un projecte “per guanyar-me la vida i després veure com t’aturen obres i haver de pagar despeses amb advocats”. Un altre motiu de pes ha estat la família. Descamps va dir sentir-se “al·lucinat” per les reaccions quan a “Vilanova de la Muga hi ha un munt de porcs i a Vila-sacra, 8.000, però no vull que la meva família hagi d’aguantar tot això i aquesta pressió a les xarxes socials”. Pel que fa al projecte, ara mateix es descarta la instal·lació a qualsevol altra zona o la reformulació.
L’explotació havia de fer una superfície de 1.000 metres quadrats per acollir-hi els 1.500 porcs previstos. Els detractors del projecte parlaven d’un projecte tramitat “cuita-corrents i mig d’amagat per una granja a pocs metres d’habitatges, especialment a Vila-sacra i a Vilanova de la Muga” . També s’assegurava que les naus serien perjudicials “en una zona d’aqüífers, molt pròxima al riu Manol”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li