La Policia Local de la Jonquera portarà càmeres a les armilles

0
557

Són aparells corporals unipersonals que graven i emmagatzemen automàticament clips d’àudio i de vídeo


L’Ajuntament de la Jonquera ha comprat recentment quatre càmeres corporals unipersonals per a la Policia Local del municipi. Els nous aparells es col·loquen a l’armilla de protecció que porten els agents i permeten enregistrar àudio i vídeo. Els materials enregistrats per les càmeres, que en cap cas poden ser manipulats, s’emmagatzemen automàticament en un servidor que es troba sota custòdia policial i poden esdevenir proves oficials davant de jutges i tribunals.

El sergent en cap de la Policia Local, Alonso Caballero, explica: «Les càmeres corporals unipersonals són una eina per salvaguardar la seguretat jurídica dels agents, gravant en vídeo les actuacions policials per tenir una informació més objectiva sobre qualsevol situació i esbandint els possibles dubtes davant de les intervencions policials».

Així mateix, són una garantia per a la ciutadania, ja que es converteixen en testimonis i observadors imparcials que mostren la realitat de qualsevol situació. Des del consistori, s’estan portant a terme les darreres gestions per poder posar-les en funcionament durant les properes setmanes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li