La policia de Llançà patrullarà amb bici per les platges

0
1510

Seran uns policies interins (actualment s’està fent el procés de selecció) que resoldran les incidències específiques del front litoral entre les deu del matí i les vuit del vespre


 

Organitzada per les policies locals de Llançà i Banyuls de la Merenda, amb el suport de les seves respectives Oficines de Turisme, la jornada transfronterera de dijous (i que el 7 de juny es repetirà a Banyuls) va ser pionera en diversos sentits. D’una banda, perquè era la primera que relacionava seguretat i turisme. D’altra banda, perquè no va ser només per a professionals, sinó que es va obrir a la ciutadania, i no només hi van participar representants de tots els cossos d’emergències (seguretat, Bombers, ADF, Protecció Civil…), sinó que també empresaris turístics, nàutics, hotelers i comerciants del municipi (que van poder donar els seus punts de vista).

El gruix dels continguts es va tractar en dues taules rodones: una amb els representants polítics i de les oficines de turisme, i l’altra amb els portaveus de tots els cossos de seguretat. Però la Policia Local de Llançà també hi va voler presentar els nous uniformes i el nou servei de proximitat que oferiran aquesta temporada. Tal com explica Simon, durant els mesos de juliol i agost hi haurà quatre persones que patrullaran amb bicicleta pel passeig marítim del port i les platges de Grifeu i la Farella, que són les més concorregudes. Seran uns policies interins (actualment s’està fent el procés de selecció) que resoldran les incidències específiques del front litoral entre les deu del matí i les vuit del vespre. Segons el cap de la Policia Local, «serà un servei molt pròxim per a la gent que ve a Llançà a gaudir de les seves platges, perquè el patrullatge amb vehicle és força distant», i permetrà resoldre incidències com per exemple les que generen els grups de joves que arriben al municipi amb tren i solen provocar diversos aldarulls.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li