La plataforma de veïns de la Jonquera exercirà d’acusació particular als judicis

0
1483

L’entitat ja ha començat els tràmits per constituir-se jurídicament, i rebrà l’assessorament gratuït d’un advocat del poble


 

La Plataforma Veïns de la Jonquera ja ha posat en marxa els tràmits per constituir-se jurídicament com a entitat. Més d’un centenar de veïns i comerciants del municipi es van tornar a reunir dilluns passat per abordar les noves accions que emprendran per intentar resoldre els problemes de seguretat que pateixen. Es tracta de la primera trobada que fan des del passat 18 d’octubre, quan unes 150 persones es van concentrar davant l’Ajuntament en senyal de protesta. I entre les decisions més destacades, van anunciar que es personaran com a acusació particular en els judicis per fets delictius que es produeixin a la vila.

Un dels portaveus de l’entitat, Fitu Guillen, explica que han decidit constituir-se formalment per personar-se als judicis després que un advocat del municipi s’hagi ofert a col·laborar amb l’associació de manera altruista. L’objectiu és poder exercir de lobby de pressió i aconseguir demanar mesures cautelars per als reincidents. De fet, l’alcaldessa, Sònia Martínez, ja va manifestar el dia de la protesta que l’Ajuntament estudiaria personar-se sota el paraigües d’aquesta figura jurídica en aquells casos en què els delinqüents acumulin més de vint delictes.

Guillen considera que la situació no millora. Explica que, malgrat que es vegi més policia al carrer i s’hagin fet alguns escorcolls, només en les últimes dues setmanes hi ha hagut una dotzena de robatoris en habitatges. Els tres últims han sigut aquesta mateixa setmana. “Una de les afectades ens va explicar que se li havien endut uns 20.000 euros”, lamenta.

Per denunciar la situació, a la reunió de la setmana passada els veïns també van dedicir que mantindran les concentracions de protesta cada quinze dies o cada tres setmanes. Paral·lelament, la plataforma també està preparant una reunió conjunta amb els quatre cossos de seguretat que treballen al municipi (Mossos d’Esquadra, Policia Local, policia espanyola i Guàrdia Civil). A més, plantegen portar el cas fins al síndic de Greuges de Catalunya. De moment, ja han recollit unes 700 signatures que avalen la seva denúncia. La intenció és entregar-les a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li