La plaça del Muntaner també portarà el nom d’1 d’Octubre

0
1442

El Ple demana adreçar la proposta a la Comissió del Nomenclàtor perquè busqui la fórmula per afegir la denominació


 

L’Ajuntament de Figueres ha aprovat la moció que proposa «afegir» a la plaça de l’Institut Ramon Muntaner el nom d’1 d’Octubre de 2017. L’escrit demana a la Comissió del Nomenclàtor -on es trametrà l’acord del Ple- trobar la «fórmula» que no impliqui la desaparició del nom actual.

L’objectiu és fer un «reconeixement a tots els figuerencs i empordanesos» que durant aquell 1-O van veure «trepitjats els seus drets i llibertats fonamentals». També recorda que aquell dia es van viure episodis de «violència extrema» contra ciutadans que «volien exercir el seu legítim dret a votar». I que aquesta «violència» va ser exercida «unilateralment» per «representants d’un estat gens respectuós amb els drets fonamentals». La moció també destaca que la plaça va esdevenir l’epicentre de la «festa ciutadana» de celebració dels resultats del referèndum i, per això, també s’ha acordat instal·lar-hi una placa commemorativa «en el menor temps possible». La petició ha rebaixat les pretensions inicials que passaven per «rebatejar» l’espai per recordar els fets de l’1-O.

La moció, presentada conjuntament per PDeCAT, ERC i els cupaires -i que va tenir el suport ded CExF-, demana a la comissió que busqui la «fórmula» que «no impliqui la desaparició del nom de la plaça». En aquest sentit, posen com a exemple el model que s’ha adoptat en casos com el «de la plaça Triangular dedicada a Anselm Clavé» o «el carrer dels Fossos dedicat al Dr. Burgas». També s’ha acordat instal·lar-hi una placa commemorativa al més aviat possible.

El PP, Cs, el PSC i els tres regidors no adscrits hi van votar en contra. El PP creu que decisions com aquesta «alimenten la crispació i l’enfrontament a la ciutat». Cs va acusar els impulsors de la proposta de «seguir ampliant la fractura social». El PSC va demanar que l’assumpte quedés sobre la taula i va assegurar que si volguessin canviar «algun carrer pel del 3%» ho farien «seguint el procediment establert».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li