La performance «Un món estrany» de Juliette Murphy dialoga amb la pintura de Santos

0
535

Aquesta ha estat la quarta edició del Dia de l’Art, una iniciativa organitzada conjuntament per La Mugacaula i el Museu de l’Empordà, on es realitza una performance que dialoga amb una obra del Museu


 

Per quart any consecutiu el Museu de l’Empordà va acollir la performance del Dia de l’Art a Figueres. Una acció portada a terme per l’artista multidisciplinar Juliette Murphy, que va desplegar l’acció Un món estrany davant la icònica obra La terra d’Ángeles Santos Torroella. Tot i les limitacions de mobilitat provocades per la covid-19, totes les localitats es varen omplir.

Aquesta ha estat la quarta edició del Dia de l’Art, una iniciativa organitzada conjuntament per La Mugacaula i el Museu de l’Empordà, on es realitza una performance que dialoga amb una obra del Museu.

LA PERFORMANCE. L’acció va començar amb Murphy vestint una túnica de cartró florejat, i executant una suau dansa lenta. Seguidament va pujar al capdamunt d’una escala, des d’on va llançar ocells de papiroflèxia. Una vegada a baix, després de desfer-se de la túnica rígida, es va situar davant La Terra i va continuar fent volar ocells de papiroflèxia de diferents colors. En la darrera part d’Un món estrany, Murphy va treure ocells del seu barret i va enfonsar els seus peus en un coixí ple de terra. L’acció va acabar amb un breu parlament, on l’artista va destacar la figura de la pintora Ángeles Santos Torroella i el seu tràgic destí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li