La parròquia de Sant Pere de Figueres celebra el mil·lenari amb 32 activitats

0
1774

Els actes programats comencen dilluns i finalitzaran amb un concert el 26 de desembre del 2020


 

Al primer pis de la parròquia de Sant Pere i amb la presència del rector, Miquel Àngel Farrés, i de l’alcaldessa, Agnès Lladó, amb representació institucional del Foment de la Sardana Pep Ventura i de l’Associació Guies de Figueres, van presentar dijous passat els actes de celebració del mil·lenari de la parròquia de Sant Pere de Figueres.

En total són 32 activitats de tota classe pensades i dissenyades expressament per celebrar aquesta efemèride: «Volem que sigui un homenatge per a tota la ciutat. Per això es fan aquestes activitats i actes tan variats», ha declarat Farrés. El programa, segons el mateix rector, està pensat per «retre un homenatge a aquestes pedres. Tenim arrels profundes que venen de lluny, i volem celebrar recollint el llegat dels avantpassats. Tant espiritualment com materialment». L’alcaldessa, Agnès Lladó, considera necessari «conèixer la nostra història. Participar amb ella».

EDIFICI HISTÒRIC. El primer document històric que fa referència a la construcció de la parròquia de Sant Pere és el testament del comte de Besalú, Bernat Tallaferro, amb data del 13 d’octubre del 1020, fet que segons el rector «vol dir que abans ja existia una comunitat».

Una construcció que ha patit reformes diverses vegades, i de la qual Lladó n’ha destacat el valor i la considera «part de la vida dels figuerencs. Forma part del nostre skyline».

CALENDARI D’ACTIVITATS. Després de la presentació, el proper acte programat és la conferència de Joan Armangué pel dilluns 4 de novembre, sobre l’Església figuerenca i la seva aportació a la cohesió social de la ciutat, que contindrà projeccions d’imatges.

Concerts, exposicions i conferències que es duran a terme fins al concert de cloenda final el 26 de desembre de l’any vinent. Entremig concerts, exposicions, conferències i un munt d’activitats més, entre les quals en destaquem la del 28 de juny, que el Foment de la Sardana Pep Ventura estrenarà una sardana anomenada Pedres mil·lenàries. També hi haurà per primera vegada visites guiades per pujar al campanar. Començarà al març, serà gratuït i es farà un cop al mes, amb prèvia inscripció a l’Escorxador.

Actualment hi ha una exposició oberta que requereix la participació ciutadana, ja que es demana que es facin arribar fotografies antigues relacionades amb l’església per incorporar-les a la mostra. Es poden portar a la rectoria o enviar-les mitjançant un correu electrònic a milenaridesantpere@gmail.com. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li