La nova temporada del Teatre Municipal de Roses arriba amb quinze espectacles

0
707

El programari inclou actuacions musicals, teatrals i cinema, alhora que recupera espectacles ajornats per la pandèmia


El Teatre Municipal de Roses ha donat a conèixer la nova programació d’arts escèniques que es celebrarà en aquest espai des d’aquest dissabte 22 de gener i fins al 22 de maig. Una agenda cultural que aposta, una vegada més, per la diversificació d’oferta cultural.

Així ho ha explicat l’alcaldessa Montse Mindan durant l’acte de presentació, «aquesta programació representa la voluntat i l’esforç de l’ajuntament de tirar endavant i poder tenir programació teatral i cultural. No només en l’àmbit de teatre, sinó també, com ja fa temps, de música. Enguany no hi haurà dansa, però tenim el Mag Lari, per tant, continuem compaginant totes aquelles activitats que aquest teatre pot donar de si».

QUE SONI. Precisament dos dels plats més forts d’aquesta programació els trobem en les actuacions musicals. La cantautora catalana Suu, qui al llarg del passat 2020 va demostrar la seva versatilitat adaptant-se a les noves circumstàncies i convertint-se en una de les artistes que més ha tocat en plena crisi, oferirà en directe la presentació del seu nou àlbum Ventura el 27 de febrer.

El Teatre de Roses es convertirà el 22 de maig en el primer escenari on la formació calafellenca Buhos, interpretarà per primera vegada el seu nou treball El dia de la victòria, en un format pensat i dissenyat exclusivament per a auditoris. Una experiència musical única i irrepetible, farcida de crítica social, humor, sàtira i improvisació, demostrant un cop més que la cultura és segura i que els artistes aposten per nous formats.

A ESCENA. L’estiu del 2016 en el camp de refugiats de Lagadikia (Salònica, Grècia), es va construir una biblioteca. Aquest fet ha servit de font d’inspiració per a l’obra Alhayat o la suma dels dies, que arribarà a Roses el 20 de febrer. Una història vitalista basada en fets reals on es remarca la importància de la cultura com a força d’unió i motor de canvi.

Aquesta obra, conjuntament amb Yerma (7 de març) de Federico García Lorca, són les dues novetats teatrals d’enguany. La resta de representacions són aquelles que van ser anul·lades amb motiu de la pandèmia. És el cas de les obres Una història real, amb Júlio Manrique; Alguns dies d’ahir, de Jordi Casanovas; i l’actuació a Roses d’Alberto San Juan i Fernando Egozcue, amb una selecció del seu treball músic i poètic en comú.

CINEMA. Una de les novetats de la nova agenda cultural és la inclusió en la programació del Cicle Gaudí. Una proposta que «es promou des de l’Acadèmia del Cinema Català per diferents municipis. Permet donar força al cinema fet a Catalunya, i alhora de és una bona manera de poder projectar -lo aquí», ha explicat el regidor de cultura Èric Ibáñez durant la presentació.

Aquesta adhesió permetrà que una vegada al mes es pugui veure una pel·lícula de producció catalana i d’estrena molt recent. El film escollit per aquest mes de gener és Uno para todos, on David Verdaguer es convertirà en un professor interí d’una classe de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li