La nova temporada de Figueres Cultura portarà propostes per a tots els públics

0
778

La programació compta amb una seixantena de propostes, amb activitats impulsades des de l’ajuntament i entitats


 

Música, dansa, teatre, òpera, poesia, màgia, circ, cinema, sardanes, clubs de lectura, exposicions… La programació cultural pels primers cinc mesos de la ciutat de Figueres arriba farcida d’activitats, amb una seixantena de propostes per a tots els públics, inclou tant les activitats impulsades des del propi ajuntament com les organitzades per entitats i privats.

El regidor de cultura, Alfons Martínez, valora positivament l’entrada cultural al 2022, «és una programació diversa de qualitat i unificada. A l’alçada d’una ciutat cultural com Figueres i on tots els públics hi tenen el seu espai».

MÚSICA. Precisament el Teatre Municipal El Jardí serà un dels que acollirà bona part de la proposta musical amb Rodrigo Cuevas (15 gener); Sílvia Pérez Cruz amb Farsa (10 abril) i María Peláe (30 abril), entre d’altres. La Cate,amb el Cicle 66Butaques també serà un epicentre sonor amb les actuacions de Rodrigo Laviña y su combo (21 gener), Ramon Aragall (18 febrer), Tarta Relena (18 març), Iris Deco (22 abril) o Espaldamaceta (22 maig).

ARTS ESCÈNIQUES. Aquesta temporada porta el monòleg guanyador de dos Max i dos Butaca Història d’un senglar, amb Joan Carreras, a La Cate (28 gener), teatre amb 23F. Anatomía de un instante (11 febrer); La vida pornogràfica, escrita pel figuerenc Carles Mallol (19 febrer); Europa Bull, de Jordi Oriol (27 març), reconeguda amb el Premi Quim Masó 2018, un Premi Ciutat de Barcelona 2019, quatre Premis de la Crítica 2019 i set nominacions als Premis Butaca 2020; el darrer espectacle de Guillem Alba i La Marabunta, Jaleiu, per fer passar una bona estona a grans i petits (8 maig) circ amb The End is Nigh (30 gener), i l’espectacle de dansa Terra, amb Silver Drops (15 maig).

EXPOSICIONS. L’art estarà present tant al Museu de l’Empordà com a la Sala d’Exposicions l’Escorxador amb diverses mostres on en destaca «Made in Figueres» (del 30 d’abril al 9 d’octubre) on es mostra un viatge per la història de la industrialització de Figueres. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li